Life

Sfaturi utile pentru dezinfectarea mașinii personale. Ce produse poți folosi

17.05.2020 | 09:17
Sfaturi utile pentru dezinfectarea masinii personale Ce produse poti folosi
ADVERTISEMENT

Autoturismul abundă de microbi fiind unul dintre mijloacele greu de curățat, însă dacă urmezi câteva sfaturi simple nu mai trebuie să mergi la spălătorie. Iată câteva idei prin care-ți poți curăța singur mașina personală, dar și care sunt produsele pe care trebuie să le folosești.

Cinci sfaturi utile pentru curățarea mașinii personale

Sănătatea este cea mai importantă, de aceea trebuie să ne asigurăm că mediul în care trăim este unul curat și igienizat, inclusiv când vine vorba de mașina personală.

ADVERTISEMENT

Dacă nu ai timp să ajungi la spălătorie pentru a-ți curăța autoturismul te sfătuim să încerci aceste metode simple și ușoare. 

  1. Primul pas pe care trebuie să-l faci în ceea ce privește curățarea mașinii personale este să aspiri tot praful acumulat în interior, mai ales dacă folosești autoturismul des.
  2. Curăță suprafețele mașinii pe care le folosești frecvent, printre acestea numărându-se volanul, centurile de siguranță, mânerele, tabloul de bord, cotierele sau schimbătorul de viteze. Pentru acestea poți utiliza o soluție pe bază de alcool sau detergent.
  3. Asigură-te că nu folosești produse care atacă elementele din interiorul mașinii. Nu utiliza soluții pe bază pe înălbitor, amoniac sau peroxid de hidrogen pentru că acestea distrug vinilul, pielea și celelalte materiale textile.
  4. Umezește o lavetă în alcool izopropilic în concentraţie de cel puţin 70% și curăță cu mare grijă suprafețele din plastic, sticlă, cauciuc sau imitație de piele.
  5. Pentru o mai bună curățare a aerului din mașină, mecanicii auto recomandă înlocuirea filtrului de aer după 10.000 – 15.000 de kilometri parcurşi, așadar nu uita de acest lucru esențial pentru sănătatea ta.
  6. Pentru a păstra o perioadă cât mai lungă mașina curată fii atent la obiceiurile de igienă pe care le ai. Asigură-te că te-ai dezinfectat înainte de a urca în autoturism sau ține în permanență în interior un tub cu dezinfectant pe care să-l folosești la nevoie.
  7. Cheile mașinii pot, de asemenea, să păstreze foarte multe bacterii, așadar ai grijă pe unde le pui, dar mai ales dezinfectează-le cu o soluţie pe bază de alcool.
ADVERTISEMENT

 

 

Tags: