Simona Halep

Sfaturile Simonei Halep pentru părinţii viitorilor jucători de tenis: „Lăsaţi copilul să se bucure de joc!“

28.06.2020 | 14:37
Sfaturile Simonei Halep pentru parintii viitorilor jucatori de tenis Lasati copilul sa se bucure de joc
Simona Halep, sfaturi pentru părinţii copiilor care fac tenis. FOTO: instagram
ADVERTISEMENT

Simona Halep le-a oferit câteva sfaturi gratuite părinţilor care îşi trimit copiii să practice tenis. Ea a explicat cum pot influenţa aceştia viitorul potenţialilor campioni.

Jucătoarea de pe a doua poziţie în clasamentul WTA le recomandă tuturor părinţilor să îşi lase copiii să se bucure de jocul în sine şi să îi lase să se dezvolte în voie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, campioana din Constanţa a precizat că nu ar trebui să se pună prea mare accent pe titlurile obţinute la vârste fragede, întrucât acestea pot aduce presiune suplimentară care să îndepărteze copilul de tenis.

Simona Halep, sfaturi pentru părinţii viitorilor campioni de tenis: „Un titlu la 13-14-15 ani nu înseamnă nimic“

Invitată la o emisiune online, podcastul BT Talks, Simona a povestit cum a trecut ea însăşi prin tenisul la nivel de copii şi cum stresul, în cazul ei, a fost un lucru bun.

ADVERTISEMENT

„Mie mi-a plăcut stresul. Cum zice şi Darren: ‘Tu, dacă nu joci cu presiune, nu joci bine!’. M-am obişnuit cu stresul de copil şi faptul că la 6 ani plângeam de ruşine când intram pe teren, iar când trebuia să fac încălzirea mă duceam în parcare, ca să nu mă vadă nimeni.

Tata mă certa când eram copil, dar nu pentru că pierdeam un meci, ci pentru că aveam emoţii şi îmi era ruşine. Am fost un copil emotiv şi sunt în continuare o persoană emotivă, dar atunci eram ceva exagerat.

ADVERTISEMENT

Plângeam că trebuia să intru pe teren, dar nu că nu voiam, cred că nu voiam să îi dezamăgesc şi încercam să mă ascund tot timpul.

Faptul că am câştigat Roland Garros-ul la junioare mi-a dat un sentiment că trebuie să urc la următorul nivel, adică să-l câştig la senioare. Dar ce este junioratul nu se compară cu ce avem noi, în zilele astea, la senioare.

ADVERTISEMENT

Este egal cu zero, adică de fiecare dată când am ocazia să mă întâlnesc cu părinţi de copii care joaca tenis le spun că, efectiv, nu înseamnă nimic un titlu la 13-14-15 ani.

Să lase copilul să se dezvolte, să îşi spună trăirile, să se bucure de joc, pentru că ajunge la 20 stresat şi săturat de tenis. De aceea, trebuie să controlezi şi să nu laşi emoţiile şi rezultatele să te domine, altfel te blochezi“, a spus Simona Halep.

ADVERTISEMENT
Tags: