News

Sfecla roşie de ajutor în leucemie

Sfecla este originară din bazinul Mediteranei şi din vestul Asiei, iar astăzi este răspândită pe toate continentele. Apreciată, în special în Europa, pentru calităţile sale nutritive şi...
30.07.2015 | 20:23
Sfecla rosie de ajutor in leucemie

Sfecla este originară din bazinul Mediteranei şi din vestul Asiei, iar astăzi este răspândită pe toate continentele. Apreciată, în special în Europa, pentru calităţile sale nutritive şi terapeutice excepţionale, ea este folosită în alimentaţie de peste 2.000 de ani şi reprezintă în primul rând un tonic pentru organism. Este o sursă naturală de zahăr şi conţine carbohidraţi, potasiu, sodiu, iod, cupru, magneziu, fier, vitaminele A, C şi B6.

Celebră pentru vindecarea anemiei

Amintită chiar şi în lucrările anticului Avicenna, în secolul al XI-lea, sfecla roşie a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri ca remediu fitoterapeutic, cu o forţă tămăduitoare, multe persoane recăpătându-şi sănătatea graţie tratamentului cu această legumă. Singura restricţie şi contraindicaţie este pentru diabetici.

Sfecla şi-a căpătat celebritatea ca medicament de neegalat datorită proprietăţilor sale foarte puternice în tratamentul leucemiei şi al anemiei. Retinoizii din sfecla roşie reduc capacitatea de diviziune a celulelor, forţând celulele clonate să se matureze normal şi să-şi reia funcţia de origine. Tretinoinul, care este un metabolit natural al retinolului, are capacitatea de a inhiba proliferarea liniilor celulare hematopoietice (celulele precursoare leucocitelor).
În cazul anemiei, sucul de sfeclă roşie stimulează puternic formarea de globule roşii, mai ales atunci când este consumat pe stomacul gol. Se poate bea împreună cu suc de morcovi – un sfert de pahar cu suc de sfeclă şi trei sferturi cu suc de morcovi, de două ori pe zi, dimineaţa şi la prânz.

Cura se ţine 42 de zile

Pentru tratarea leucemiei se face o cură de 42 de zile, în care se consumă doar vegetale netrecute prin foc. În primele trei zile se consumă doar suc de sfeclă roşie, câte 250 ml suc pe zi, ce se ia cu linguriţa, foarte încet. Acest suc se bea zilnic, până la completa vindecare.
Dacă nu aveţi storcător electric, tăiaţi mărunt sfecla şi apoi daţi prin maşina de tocat bucăţile bine mărunţite. Apoi, imediat, se storc printr-un tifon pus în două. Sucul se bea în maximum 40 de minute de la preparare, deoarece prin oxidare se pierd foarte multe dintre proprietăţile sale terapeutice.

Acţionează împotriva gripei

Sfecla roşie ajută corpul să se apere de majoritatea bolilor produse de virusuri. Dacă aţi contactat o boală virală nu trebuie să consumaţi niciun fel de aliment solid sau bogat în calorii, ci doar sucuri şi extracte lichide de plante. Doza minimă de suc de sfeclă este de 150 ml pe zi.
De asemenea, pentru întremare în urma unei suferinţe, se amestecă în supă călduţă un păhărel cu suc de sfeclă roşie proaspăt. Acest tratament stimulează digestia, conferă energie şi grăbeşte vindecarea.

Reglează pulsul

Sfecla roşie este foarte bună pentru inimă, deoarece include cantităţi importante de potasiu, ce ajută la reglarea pulsului şi a tensiunii arteriale, precum şi acid folic, recomandat în special femeilor însărcinate. Spre deosebire de alte legume, aceste substanţe nu se distrug prin gătit. Pentru tratarea hipertensiunii se poate ţine o cură cu suc de sfeclă roşie cu miere – două căni pe zi, dimineaţa şi seara. Nu e numai un remediu sănătos, ci şi foarte gustos.

Curăţă ficatul de toxine

În urma a numeroase studii, cercetătorii au ajuns la concluzia că sucul de sfeclă roşie este un eficient tonic al ficatului, ajută la buna funcţionare a acestuia, deoarece îl sprijină să distrugă grăsimile depozitate. Sănătatea acestui organ este importantă, pentru că dereglările care apar pot induce stări de oboseală, diferite îmbolnăviri, pot duce la îngrăşare şi la apariţia celulitei. În acest sens, împotriva inflamaţiei ficatului, specialiştii în nutriţie recomandă să se consume multă sfeclă roşie şi chiar sfeclă de zahăr, ambele conţin o substanţă lipotrofă foarte valoroasă, numită betaină. Pentru aceasta, trebuie consumate în fiecare zi o jumătate de sfeclă roşie crudă şi un pahar cu suc de sfeclă roşie. În plus, sucul de sfeclă este benefic şi în hepatite. Pentru regenerarea celulei hepatice şi pentru combaterea infecţiilor localizate aici, se mai poate ţine o cură cu 300 ml suc de morcov, ţelină şi sfeclă roşie, în fiecare zi, timp de o lună.

Bună în diete

Deşi sfecla este o sursă naturală de zahăr, ea este săracă în calorii. Din acest motiv este recomandată în diete, oferind organismului suficiente substanţe care să prevină întărirea sistemului imunitar. Pentru aceasta sunt de preferat sfeclele mici, proaspete şi de culoare foarte închisă.

Are efect anticancerigen

Această legumă opreşte multiplicarea celulelor canceroase şi stopează astfel dezvoltarea tumorilor, indiferent de locul în care acestea se află. Pentru tratament se face un amestec din zece linguri cu suc de sfeclă roşie, 20 de linguri cu suc de morcovi şi un pahar cu suc de mere. Se beau patru pahare pe zi, minimum 60 de zile. De asemenea, se poate încerca amestecul din sfeclă roşie (3/5), morcov (1/5), ţelină (1/5), puţină ridiche neagră (1 linguriţă) şi un cartof crud.

Pont! Nu aruncaţi frunzele de sfeclă roşie; acestea sunt folosite în medicina populară pentru tratarea rănilor şi a plăgilor greu vindecabile, prin comprese.

• Pentru a trata acneea, se stoarce sfecla roşie crudă, se diluează zeama pentru a fi mai puţin concentrată şi se aplică pe faţă
• Fiind foarte bogată în substanţe alcaline, sfecla combate aciditatea

Sursă: www.taifasuri.ro

Ionuț Luțu, apariție rară » Cocoșat de bagajele lui Becali: imagini inedite surprinse...
Ionuț Luțu, apariție rară » Cocoșat de bagajele lui Becali: imagini inedite surprinse de GSP la Salonic, înainte de PAOK - FCSB
„Azi dimineață m-am trezit cu un mesaj”. Capcana întinsă cu dibăcie de hackeri...
„Azi dimineață m-am trezit cu un mesaj”. Capcana întinsă cu dibăcie de hackeri care îi lasă pe tot mai mulți fără bani
EXCLUSIV Palida fericire după nenorocirea de la Ferma Dacilor. Geamănul lui Luca Ene...
EXCLUSIV Palida fericire după nenorocirea de la Ferma Dacilor. Geamănul lui Luca Ene și-a ținut promisiunea față de fratele și tatăl său dispăruți în teribilul incendiu: "E jucător de bază la Steaua!"
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la un an de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la un an de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Încă o taxă pentru acești români. Cine are centrală, plătește
Încă o taxă pentru acești români. Cine are centrală, plătește
Ultima oră! Patronul azilului a făcut anunţul despre Irinel Columbeanu
Ultima oră! Patronul azilului a făcut anunţul despre Irinel Columbeanu
O TAXĂ NOUĂ pe capul românilor. PLĂTESC cei care STAU LA BLOC
O TAXĂ NOUĂ pe capul românilor. PLĂTESC cei care STAU LA BLOC
Unde se află mâna Sfântului Ciprian. Se sărbătorește pe 2 octombrie și este...
Unde se află mâna Sfântului Ciprian. Se sărbătorește pe 2 octombrie și este cunoscut ca izbăvitorul de vrăji și blesteme
Român în lacrimi, când a primit condamnarea de 13 ani după gratii, în...
Român în lacrimi, când a primit condamnarea de 13 ani după gratii, în Austria. Îi pare foarte rău că a vrut să se răzbune
EXCLUSIV. Imagini din camera de cămin din Regie care a luat foc. Studenta...
EXCLUSIV. Imagini din camera de cămin din Regie care a luat foc. Studenta spune că avea doar caloriferul în priză
Imagini de senzaţie cu nora lui Laurenţiu Reghecampf. Fosta gimnastă a radiat de...
Imagini de senzaţie cu nora lui Laurenţiu Reghecampf. Fosta gimnastă a radiat de fericire!
Taxă nouă pentru cei care locuiesc la bloc și au centrală termică. Măsura...
Taxă nouă pentru cei care locuiesc la bloc și au centrală termică. Măsura se va aplica chiar din această iarnă