Cele mai citite

Shakira a plătit o avere ca să nu meargă la închisoare

Shakira a plătit statului spaniol circa 25 de milioane de dolari, după ce a fost avertizată că poate merge la închisoare pentru evaziune fiscală.
27.02.2018 | 22:48

Datoria către Fiscul spaniol datează din 2011 şi vine după ce inspectorii iberici i-au verificat finanţele în perioada 2011-2014, în urma unor zvonuri că solista columbiană ar fi eludat plata taxelor.

Potrivit presei spaniole, soţia lui Piqué ar fi făcut o plată din cele patru pe care i le cer autorităţile spaniole şi va contesta restul sumelor. Diferendul dintre Shakira şi Fiscul spaniol vizează şi ceilalţi ani din cadrul verificării.

Pe de o parte, Agenţia pentru Taxare afirmă că Shakira a locuit în statul iberic în perioada în cauză şi trebuie să plătească taxe pentru tot ce a câştigat, nu doar pentru sumele obţinute pe teritoriul Spaniei. Pe de altă parte, avocaţii cântăreţei susţin că ea este rezident spaniol abia din 2015.

Experţii angajaţi de Shakira vor invoca faptul că vedeta a locuit pe teritoriul spaniol mai puţin de 183 de zile pe parcursul anilor în discuţie, aşa că nu i se poate cere să plătească contribuţii la sănătate pentru bunurile şi câştigurile sale internaţionale. Iar apropiaţii solistei susţin că ea întotdeauna şi-a îndeplinit obligaţiile fiscale şi că totul este doar o neînţelegere în „criteriile de evaluare”.

Cert este faptul că procurorii ar putea s-o urmărească pe cântăreaţă pentru plata a zeci de milioane de euro şi ar putea chiar să solicite încarcerarea vedetei,  notează „Daily Mail”. 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri