News

Shakira, despre protestele violente din Columbia: „Gloanțele nu vor reduce la tăcere vocea suferinței”

05.05.2021 | 09:51
Shakira despre protestele violente din Columbia Gloantele nu vor reduce la tacere vocea suferintei
ADVERTISEMENT

Shakira, reacție dură cu privire la protestele violente din Columbia. Marea artistă a spus că „gloanțele nu vor reduce la tăcere niciodată vocea suferinței.”

Născută în orașul Barranquilla din departamentul Atlántico, cântăreața columbiană a reacționat după tragediile din țara sa natală. Ea a criticat dur reacția autorităților.

ADVERTISEMENT

Cifrele oficiale au anunțat că cele cinci zile consecutive de proteste au dus la moartea a 19 oameni. Numărul răniților este foarte mare, mai bine de 800 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Shakira, despre protestele violente din Columbia: „Gloanțele nu vor reduce la tăcere vocea suferinței”

Shakira a distribuit pe rețelele sociale un mesaj prin care condamnă reacția autorităților columbiene: „este inacceptabil ca o mamă să-și piardă singurul copil din cauza brutalității”.

ADVERTISEMENT

„Și că alte 18 persoane și-au pierdut viața într-un protest pașnic. Gloanțele nu vor putea niciodată reducă la tăcere vocea celui care suferă. Și este esențial să nu fim surzi la strigătul alor nostri,” a scris celebra artistă.

„Cer guvernului țării mele să ia măsuri urgente, să oprească acum încălcarea drepturilor omului și să restabilească valoarea vieții umane deasupra oricărui interes politic,” a adăugat aceasta.

ADVERTISEMENT

Cetățenii columbieni au ieșit în stradă după ce guvernanții au adoptat o nouă reformă fiscală. Printre alte măsuri îndoilnice, noile reglementări vizau mărirea impozitelor și colectarea unui TVA de 19% pentru serviciile publice, potrivit BBC.

Autoritățile columbiene au prezentat rezultatele oficiale ale celor cinci zile consecutive de proteste, începând din 28 aprilie. Potrivit acestora, 19 oameni, printre care și un polițist, și-au pierdut viața, iar 846 de persoane au fost rănite. Nu au fost făcute publice detalii cu privire la identitatea celor afectați sau a circumstanțelor în care aceștia au murit sau au fost răniți. Cifrele au fost contestate de reprezentanții sindicatelor și ONG-urilor, spunând că, în realitate, situația este mult mai gravă.

ADVERTISEMENT

Președintele Iván Duque a cerut, duminică, retragerearea respectivei reforme. Totodată, autoritățile au transmis că  forțele de ordine au recționat în contextul în care există o amenințare teroristă asupra țării: „Columbia se confruntă cu o amenințare teroristă, organizațiile criminale stau în spatele actelor violente care pătează protestul pașnic. Acestea sunt acte premeditate, organizate și finanțate de grupuri disidente din FARC și ELN,” a transmis ministrul Apărării, Diego Molano.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink