Life

Shakira, trimisă în judecată după acuzațiile de fraudă fiscală. Cântăreața riscă să ajungă la închisoare

Shakira a fost trimisă în judecată după acuzațiile de fraudă fiscală. Cântăreața originară din Columbia riscă să ajungă la închisoare.
27.09.2022 | 18:49
Shakira trimisa in judecata dupa acuzatiile de frauda fiscala Cantareata risca sa ajunga la inchisoare
Shakira a fost trimisă în judecată pentru fraudă fiscală. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Shakira (45 de ani) a fost trimisă în judecată pentru fraudă fiscală și riscă să ajungă la închisoare. Avocații artistei și-au prezentat reacția în acest caz.

Shakira, trimisă în judecată pentru fraudă fiscală

Cântăreața a fost trimisă în judecată de tribunalul spaniol. Potrivit unui document al instanței citat de Reuters, artista este acuzată că nu ar fi plătit 14,5 milioane de euro, această sumă reprezentând impozitul pe venit.

ADVERTISEMENT

În luna iulie, Shakira a respins un acord de soluționare a cazului. Solista riscă să facă până la opt ani de închisoare pentru acuzațiile de fraudă fiscală.

Marți, tribunalul Esplugues de Llobregat a confirmat că procesul în cazul cântăreței va continua. Procurorul cere o pedeapsă de opt ani de închisoare pentru fosta parteneră a lui Gerard Pique.

ADVERTISEMENT

Interpreta nu ar fi plătit impozitele între anii 2012 și 2014, motiv pentru care i-au fost aduse aceste acuzații. În perioada menționată, Shakira nu ar fi depus nicio declarație de impozit.

Conform unui document, aceasta a susținut că nu ar avea domiciliul fiscal în Spania, ci în Bahamas, încă din 2007.

ADVERTISEMENT

Avocații artistei au reacționat în cazul acuzațiilor care i-au fost aduse acesteia.

“Ordinul de trimitere a Shakirei în judecată este doar un alt pas în orice procedură de acest gen. Situația nu s-a schimbat și totul continuă normal.

Apărarea juridică a Shakirei își va face treaba prezentând argumentele scrise la momentul potrivit.”, au transmis avocații Shakirei.

ADVERTISEMENT

Artista a susținut că acuzațiile autorităților din Spania sunt “false” și că, de fapt, și-a plătit datoriile.

Ce a spus Shakira despre acuzațiile procurorilor spanioli

Recent, Shakira a vorbit, în cadrul unui interviu, despre problemele de care a avut parte în ultima perioadă. Artista a făcut mărturisiri despre ruptura de Pique, dar și despre acuzațiile de fraudă.

Shakira a spus că este cunoscut faptul că autoritățile spaniole obișnuiesc să “vâneze” celebrități, dând exemplele fotbaliștilor Cristiano Ronaldo, Neymar, Xabi Alonso.

Solista este încrezătoare că procesul se va termina cu bine și spune că are suficiente dovezi pentru a-și demonstra nevinovăția în fața autorităților.

“Este doar stilul lor. Sunt încrezătoare. Am suficiente dovezi pentru a-mi susține cauza. Sper că dreptatea va fi în favoarea mea. (…)

Autoritățile fiscale spaniole au văzut că mă întâlnesc cu un cetățean spaniol și au început să saliveze. Chiar și în următorii ani, am călătorit prin lume. Am lucrat fără oprire în timpul sarcinii cu Milan.

Ei știau că nu sunt în Spania. Știau că Spania nu era locul meu de muncă sau sursa mea de venit…. Dar tot au venit după mine, cu ochii ațintiți spre trofeu”, a declarat vedeta pentru revista Elle SUA.

ADVERTISEMENT