Life

Shakira, trimisă în judecată în cazul privind evaziunea fiscală. Apelul cântăreței a fost respins

Shakira va fi trimisă în judecată în cazul privind evaziunea fiscală, după ce apelul artistei a fost respins de un tribunal spaniol, în cursul zilei de joi.
26.05.2022 | 18:58
Shakira trimisa in judecata in cazul privind evaziunea fiscala Apelul cantaretei a fost respins
Shakira, trimisă în judecată în cazul privind evaziunea fiscală. Foto: Colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Shakira va fi trimisă în judecată în cazul privind frauda fiscală deschis împotriva ei în Spania, după ce un tribunal a respins apelul artistei.

Shakira va fi trimisă în judecată în cazul privind evaziunea fiscală

Același tribunal a ratificat și o decizie anterioară, prin care se arată că ar exista suficiente probe pentru ca soția lui Pique să fie trimisă în judecată pentru fraudă fiscală. Informațiile apar într-un document judiciar transmis joi.

ADVERTISEMENT

Cântăreața nu ar fi plătit aproape 15 milioane de euro sub forma impozitelor pe venit în anii 2012, 2013 și 2014, susțin procurorii.

Tot procurorii mai spun și că faimoasa artistă locuia în Catalonia, în nordul Spaniei la acel moment, lucru combătut de echipa Shakirei, care spune că vedeta s-a mutat în această țară abia din 2015, dosarul făcând referire la anii 2012-2014.

ADVERTISEMENT

Cum o apară pe Shakira echipa ei juridică

Mai mult, echipa vedetei spune că aceasta s-a comportat „impecabil” în materie fiscală în orice stat a fost nevoită să plătească taxe.

De asemenea, soția lui Pique a urmat recomandările specialiștilor și consilierilor în materie de taxe, mai arată comunicatul de joi.

ADVERTISEMENT

“Comportamentul Shakirei în materie fiscală a fost întotdeauna impecabil în toate țările în care a trebuit să plătească taxe și a avut încredere și a urmat cu fidelitate recomandările celor mai buni specialiști și consilieri”, se arată în declarația transmisă de Reuters.

În același timp, echipa juridică a Shakirei a mai transmis și că artista va continua să lupte aducând probe pentru a-și demonstra nevinovăția.

ADVERTISEMENT

Ce urmează în procesul Shakirei. Tribunalul trebuie să o cheme oficial în instanță

Noua decizie privind cazul Shakirei a ratificat o decizie din iulie 2021. Chiar dacă apelul acesteia a fost respins, vedeta trebuie chemată oficial în instanță, moment în care se va stabili și o dată pentru procesul său privind evaziunea fiscală.

“Documentele (…) anexate la rechizitoriu constituie probe suficiente de comitere a unor fapte ilicite pentru continuarea procedurii”, preciza atunci judecătorul de caz.

ADVERTISEMENT
Tags: