Shaqiri, Kimmich și Messi printre cei mai buni jucători de fantasy football din acest weekend. Cum a arătat echipa ta ?

17.12.2018 | 15:46
Shaqiri Kimmich si Messi printre cei mai buni jucatori de fantasy football din acest weekend Cum a aratat echipa ta

Cele mai multe competiții FootballCoin din acest weekend au ajuns la sfârșit. Cât de inspirat ai fost în alegerile tale? Astăzi ne uităm la cele mai importante momente din fotbalul european în acest weekend.

Manchester United a pierdut cu scorul de 3-1 derbyul cu Liverpool, dar nu lăsa scorul să te păcălească. United s-a prezentat chiar mai prost decât o indică înfrângerea la diferență de două goluri. În mod clar, echipa lui Jose Mourinho echipă se găsește la o distanță considerabilă față de rivalele din Premier League.

În circumstanțe diferite, United ar fi putut încheia partida cu un egal norocos, golurile victoriei venind în ultimele minute. Statisticile, însă, arată diferența clară dintre cele două echipe. Liverpool a înregistrat 32 de șuturi spre poartă, față de cele 6 ale Diavolilor Roșii.

Ce a însemnat acest rezultat pentru managerii de fantasy football?

Managerii destul de inspirați îl a-l alege pe Xherdan Shaqiri trebuie felicitați. În ciuda faptului că a primit șansa de a evolua doar în ultimele de 20 de minute ale partidei, elvețianul a înscris de două ori și a obținut 47 de puncte în FootballCoin. Printre cei mai buni jucători ai lui Liverpool îi remarcăm și pe Roberto Firmino (49.33 puncte) și Georginio Wijnaldum (48.57).

Care a fost cel mai bun jucător free din cadrul derbiului britanic? Oricare dintre managerii virtuali putea opta pentru Fabinho (47 puncte) sau Andrew Robertson (45 puncte), ambii jucători free în competițiile FootballCoin, relativi nou veniți în echipa de start a Scouserilor și opțiuni bune pentru etapele viitoare.

În schimb, punctajul total al echipelor alese ar fi suferit în situația în care managerii s-ar fi orientat către jucătorii free ai lui United. Fundașii echipei de pe Old Trafford au avut o prestație deosebit de slabă, Victor Lindelof (17 puncte) și Diogo Dalot (15 puncte), dar nici jucătorii de la mijloc sau ofensivă nu s-au descurcat mult mai bine.

Partide interesante au avut loc și în Germania, unde Bayern Munchen, o echipă confruntându-se cu unul dintre cele mai slabe sezoane din ultimul deceniu, a învins cu 4-0 pe Hannover 96 și caută să se redreseze în Bundesliga. Bavarezii oferă și cel mai bun jucător de fantasy football din acest weekend. Joshua Kimmich a avut un meci aproape perfect, marcând o dată, oferind o pasă de gol, și creând cinci ocazii. Kimmich obține 83.96 de puncte, câștigând detașat lupta pentru MVP al meciurilor din weekend.

Competiția gratuită FootballCoin pentru La Liga nu s-a încheiat încă, însă suntem nevoiți să semnalăm evoluția excepțională a lui Lionel Messi, marcator al unui hat-trick în victoria cu 5-0 a Barcelonei, în deplasare, la Levante.

Messi, care a reușit 83.28 de puncte, deține în acest moment recordul pentru cele mai multe goluri, pase de gol, driblinguri, ocazii de gol,  ale oricărui jucător evoluând în unul dintre cele mai importante campionate europene. Victoria o păstrează pe Barcelona la trei puncte distanță în fruntea La Liga, însă opinia multora este că prestațiile atacantului argentinian fac diferența între o echipă capabilă de câștigarea campionatului spaniol și o echipă mediocră.

Serie A  este și ea la două meciuri distanță de încheierea etapei. În obișnuitul stil italian, toate echipele importante au obținut victorii, la diferență de un gol. Nici una dintre acestea nu a fost mai dramatică decât triumful lui Juventus în derbyul orașului Torino, unde golul din lovitură de pedeapsă marcat de Cristiano Ronaldo (30 puncte) a făcut diferența între campionii Italiei și rivalii lor locali.

Anul este aproape de sfârșit, dar asta nu ușurează programul fotbaliștilor evoluând în cele mai importante campionate europene. Fanii FootballCoin sunt cei mai câștigați, competiții gratuite continuând a fi organizate pentru a însoți cele mai importante partide. Iar managerii capabili de alcătuirea celor mai bune echipe urmează să fie răsplătiți cu importante premii exprimate în criptomoneda XFC .

Eduard Bănulescu