Sporturi

Sharapova, aproape de o revenire fantastică! Rusoaica, eliminată de la Australian Open după un meci nebun

Autor: Alexandru Năstase | 20.01.2019 | 08:48
Maria Sharapova a fost eliminată de la Australian Open

Maria Sharapova a fost aproape de o revenire fantastică, dar s-a împotmolit pe final și a părăsit competiția de la Australian Open. O favorită a gazdelor a eliminat-o pe rusoaică. Australianca Ashleigh Barty, locul 15 în clasamentul WTA și cap de serie numărul 15 al competiției a învins-o pe Sharapova în trei seturi. 4-6, 6-1, 6-4 a arătat tabela la finalul unei întâlniri care a ținut nu mai puțin de 2 ore și 22 de minute.

A fost un adevărat thriller între cele două și spectatorii prezenți au savurat, pur și simplu, întâlnirea. Primul act i-a revenit rusoaicei. Sharapova și Barty au mers cap la cap până la scorul de 4-4, moment în care fostul lider mondial a schimbat din mers tactica și a forțat primul break al partidei. A reușit să-i ia serviciul adversarei la 5-4, după care a încheiat sec, fără nicio emoție setul.

Sharapova, aproape de o revenire fantastică! Barty
Asghleigh Barty a învins-o pe Sharapova în trei seturi

Sharapova, aproape de o revenire fantastică!

La 1-1 în actul al doilea al partidei, Sharapova a dispărut pur și simplu de pe teren. Barty a oferit un tenis perfect, și-a împins adversara constant și nu s-a temut să vină la fileu pentru a puncta. Australianca a luat toate game-urile rămase, și-a adjudecat setul și a intrat în decisiv cu un moral excelent. A continuat pe aceeași linie, a dus scorul la 4-0, bifând nu mai puțin de 9 game-uri consecutive și părea că Sharapova a cedat.

Rusoaica și-a revenit miraculos, a luat următoarele 3 jocuri și toată lumea aplauda la scenă deschisă prestația celor două jucătoare. Sharapova s-a agățat cu disperare de fiecare minge, dar nu a mai avut forță pe final și Barty s-a impus în actul decisiv. În sferturi, australianca va juca în compania sportivei cehe Petra Kvitova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 8, care a trecut de americanca de 17 ani Amanda Anisimova, locul 87 WTA, scor 6-2, 6-1.

  • 142 de minute a ținut întâlnirea dintre Barty și Sharapova

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!