Sporturi

Sharapova, gest uimitor după ce adversara ei s-a accidentat! Chinezii au aplaudat-o minute în șir VIDEO

02.01.2019 | 09:49
Maria Sharapova s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Shenzen

Maria Sharapova a făcut un gest cu adevărat umitor după ce adversara ei s-a accidentat! Rusoaica și-a dovedit clasa și a fost aplaudată de fani minute în șir. Întreaga scenă s-a petrecut în timpul partidei disputată contra chinezoaicei Xinyu Wang, în turneul de la Shenzen. Venită din calificări, puștoaica de 17 ani s-a luptat de la egal la egal cu Sharapova preț de un set și jumătate. Mai mult de atât, susținută frenetic de public, casele de pariuri începeau să-i ofere cote frumoase pentru victorie, sportivei asiatice.

Totul s-a terminat însă la scorul de 7-6, 2-5, moment în care Wang a fost nevoită să abandoneze din cauza unei accidentări la piciorul stâng. Deși a tras de ea o bună perioadă, chinezoaica a făcut semne cu nu mai poate continua și a închis meciul. Aproape imediat, Sharapova, sâcâită și ea de accidentări în trecut, a venit lângă adversara ei. S-a așezat pe bancă, a schimbat câteva vorbe cu ea și a încercat pe cât posibil să-i ridice moralul.

Sharapova, gest uimitor după ce adversara ei s-a accidentat!

Impresionată de jocul pus în scenă de Xinyu Wang, rusoaica Sharapova i-a transmis acesteia și un mesaj care a devenit viral în mediul online. “Ai grijă de tine, ok? Dacă vei continua să joci aşa, vei fi numărul unu mondial, îţi promit, i-a spus Sharapova rivalei, după care publicul le-a aplaudat pe cele două.

De remarcat că în sferturile de finală ale competiţiei de la Shenzen, Sharapova va juca acum cu învingătoarea din disputa Sabalenka – Alexandrova. Rusoaica, numărul 29 mondial a avut și ea probleme mari de tot înaintea turneului. A continuat recuperarea chiar și în China, dar a anunțat că țintește către finală. “Sunt foarte fericită că m-am întors să joc aici. A fost un drum lung pentru mine, mi-a luat suficient timp să-mi revin după accidenrarea de la umăr. Poate că nu o să mă simt perfect în primele jocuri, dar am nevoie să-mi îmbunătățesc prestația de la meci la meci. Însă numai fiind înapoi aici, într-o atmosferă de turneu și tot înseamnă un lucru imens pentru mine. Ești aici pentru un motiv și acela este să concurezi și să încerci să fii campion din nou”, a declarat Maria Sharapova.

  • 36 de titluri WTA a cucerit Maria Sharapova în întreaga carieră