Sport

Sheriff Tiraspol nu a primit banii din Champions League! Scandal între Banca Națională a Moldovei și liderul separatiștilor transnistrieni

Sheriff Tiraspol nu a primit încă banii din Champions League, iar scandalul a fost declanșat în Republica Moldova.
20.10.2021 | 20:42
Sheriff Tiraspol nu a primit banii din Champions League Scandal intre Banca Nationala a Moldovei si liderul separatistilor transnistrieni
ADVERTISEMENT

Mai exact, Vadim Krasnoselski, liderul transistriean de la Tiraspol susține că echipa de fotbal nu și-a primit banii din Champions League, pentru că formației nu i se oferă posibilitatea de a deschide cont în valută în băncile din Republica Moldova.

De cealaltă parte, Banca Națională a Moldovei a avut un comunicat, în care neagă acuzațiile aduse de către Vadim Krasnoselski, susținând că nu este nimic adevărat în declarațiile sale.

ADVERTISEMENT

Scandal în Republica Moldova pe banii lui Sheriff Tiraspol din Champions League

Sheriff Tiraspol este marea surpriză din actualul sezon de Champions League, însă revelația competiției se confruntă cu o problemă surprinzătoare în Republica Moldova.

Vadim Kasnoselski, liderul separatiștilor transnistrieni, susține că echipa nu poate primii banii din Champions League, pentru că nu poate deschide un cont valutar în băncile din țară.

ADVERTISEMENT

„Sportivii echipei de la Tiraspol, care este locomotiva întregului fotbal moldovenesc, nu pot primi fondurile câștigate, deoarece clubului nu i se oferă posibilitatea să deschidă un cont în valută în rețeaua bancară a Moldovei.

Agenda de negocieredevine din ce în ce mai voluminoasă, iar problemele legate de serviciile bancare, telecomunicații, libertății de mișcare, încetarea cauzelor penale motivate politic rămân actuale din cauza refuzului părții moldovenești de a urma exemplul regiunii transnistrene și de a implementa acordurile semnate”, i-a transmis Vadim Kasnoselski premierului Natalia Gavrilița.

ADVERTISEMENT

Banca Națională a Moldovei a infirmă acuzațiile

Imediat după acuzațiile aduse, Banca Națională a Moldovei a reacționat printr-un comunicat, în care infirmă toate acuzațiile aduse de Vadim Kasnoleski legate de banii lui Sheriff Tiraspol.

„Banca Națională a Moldovei (BNM) informează că nu există restricții pentru persoanele fizice sau juridice, inclusiv cele din localitățile aflate în stânga Nistrului, care doresc să își deschidă conturi bancare”, a fost răspunsul BNM pentru G4media.ro.

ADVERTISEMENT

„Aceste cerințe corespund normelor internaționale de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului la care s-a aliniat și țara noastră în anul 2018, când a intrat în vigoare o lege în acest sens.

Tototdată, BNM conform legii, „licențiază, supraveghează și reglementează activitatea instituțiilor financiare” și, prin urmare, nu are dreptul să se implice în relațiiile băncilor cu clienții acestora”, se mai precizează în răspunsul oferit.

Cele 11 bănci licențiate au parcurs, în ultimii ani, un proces amplu de reforme care le-au sporit siguranța și credibilitatea. Acest proces a fost monitorizat îndeaproape de instituțiile internaționale, care au apreciat înalt rezultatul reformelor din sectorul bancar al Republicii Moldova”, se mai arată în comunicatul BNM.

ADVERTISEMENT