Sport

Sheriff Tiraspol scrie istorie: a adus prima victorie a unei echipe din Moldova în Champions League. Video

Sheriff Tiraspol a obținut o victorie uriașă la meciul de debut în Champions League și a învins-o pe Șahtior Donețk.
16.09.2021 | 00:14
Sheriff Tiraspol scrie istorie a adus prima victorie a unei echipe din Moldova in Champions League Video
ADVERTISEMENT

Surpriza acestui sezon din Liga Campionilor ar putea fi campioana Republicii Moldova, Sheriff Tiraspol, care tocmai a reușit o victorie de mare prestigiu împotriva ucrainienilor, scor 2-0. Este prima victorie a unei echipe din Moldova în cea mai importantă competiție europeană intercluburi.

„Moldovenii” au jucat în primul unsprezece fără niciun jucător autohton. Boban Nikolov, fostul jucător macedonean al celor de la Viitorul Constanța, a intrat pe teren în minutul 85.

ADVERTISEMENT

Sheriff Tiraspol, victorie de răsunet împotriva lui Șahtior Donețk

Echipa din regiunea separatistă Transnistria a deschis scorul încă din minutul 16 al partidei disputate de pe teren propriu prin Adama Traore.

Atacantul a înscris cu șut din voleu excelent din interiorul careului, iar Momo Yansane a majorat scorul în minutul 62 cu o lovitură de cap la colțul scurt. La ambele reușite a pasat decisiv fundașul brazilian Cristiano.

ADVERTISEMENT

Sheriff Tiraspol începe astfel cu dreptul în grupa D, dn care mai fac parte Inter Milano și Real Madrid principalele favorite la calificarea din grupe.

Sheriff Tiraspol a învins o echipă cu un lot de 16 ori mai scump

Lotul lui Sheriff Tiraspol este evaluat conform transfermarkt la doar 11,68 milioane de euro, de 16 ori mai puțin decât gigantul Estului, Șahtior Donețk: 183,8 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Cel mai bine cotat jucător al transnistrenilor este chiar mijlocașul central de 27 de ani, Boban Nikolov, evaluat la 800.000 de euro, în timp ce Șahtior Donețk are nu mai puțin de trei jucători evaluați la 20 de milioane de euro: fundașul dreapta brazilian Dodo, extrema stângă Manor Solomon și cea dreaptă, Tete.

Sheriff a reușit să intre în avantaj la pauză deși a ținut mingea doar nouă minute din totalul de 45 conform statisticilor UEFA, în timp ce în partea secundă ucrainienii au avut mingea timp de 23 de minute și 22 de secunde.

ADVERTISEMENT

Cum arată cifrele unei victorii istorice

Șahtior Donețk a avut posesia timp de 45 de minute și 14 secunde, față de moldoveni care au menținut balonul timp de doar 21 de minute și 27 de secunde.

Cu toate acestea, echipa antrenată de italianul Roberto De Zerbi nu a reușit să înscrie nici măcar o dată în poarta moldovenilor.

Antrenorul Yuriy Vernydub a trimis în primul unsprezece jucători din toate colțurile lumii, mai puțin din țara pe care o reprezintă: câte doi fotbaliști din Columbia, Grecia și Brazilia și unul din Peru, Uzbekistan, Mali, Ghana și Luxemburg. Antrenorul ucrainian a avut totuși patru jucători din Republica Moldova pe banca de rezerve.

ADVERTISEMENT