Show cu Şumudică: “Rămîn încă un sezon. Luăm cinci brazilieni!”

Nicu Bădescu   
în Fotbal intern
02/05/2014, 23:14
Show cu Şumudică: “Rămîn încă un sezon. Luăm cinci brazilieni!”
Marius Sumudica aplauda reusita lui Tiberiu Serediuc.

Egalul cu CFR Cluj nu a reuşit să-l liniştească pe Marius Şumudică, astfel că antrenorul Chiajnei a făcut din nou spectacol la finalul partidei. Tehnicianul Chiajnei a făcut analiza partidei, şi-a expus planurile de viitor şi a făcut şi-o analiză sumbră a fotbalului românesc.

Pentru noi orice punct cîştigat e un rezultat pozitiv. Azi am întîlnit o echipă ce are în componenţă jucători de calibru, care au jucat în Champions League. Noi avem jucători tineri care au jucat sub presiune, iar CFR a jucat relaxat. Sîntem cu sabia deasupra capului. Nu e clară nici situaţia celor două puncte din meciul cu Cluj. Mi-a fost ruşine în a doua repriză cînd stăteam mai mult pe jos, dar chiar nu mai pot băieţii. Unii nu au jucat de luni de zile, avem probleme mari. Am fost nevoit să ţin pe bancă trei jucători care la primul cartonaş stăteau. Nu puteam să risc ca Welington să ia galben şi să nu joace acasă. Acest punct n-are nici o valoare dacă nu cîştigăm următorul meci de acasă. Golul ni l-a dat Maftei, un prieten bun de-al meu. Vorbim săptămînal, dar acum nu mi-a răspuns deşi l-am sunat zilnic. E profesionist, bravo lui! Se antrenează foarte bine, are ambiţie, e un model“, a spus Şumudică la Digi Sport.

Acesta a dezvăluit şi că a ajuns la un acord cu primarul Chiajnei, Mircea Minea, şi că va rămîne la cîrma ilfovenilor pînă în vara lui 2015: “Am decis să mai rămîn un an la Chiajna. M-am ataşat de oamenii de aici, am bătut palma cu primarul şi voi mai rămîne încă un an. Dar una dintre condiţii e ca Welington şi Bambara să rămînă la echipă. Ei, oricum, să nu uite că şi dacă îi vrea cineva acum îi vrea pentru că au fost aduşi în România la Chiajna. Iar cine e interesat de ei să nu creadă că de la Concordia se iau jucători aşa, cum vor ei“. Şumudică nu s-a oprit pînă nu a atacat şi cîteva din echipele din Liga I şi susţine că normalitatea nu este cuvîntul care să descrie campionatul României. “Nu mi se pare normal ce se întîmplă în fotbalul românesc în acest moment. Nu este normal ca unele echipe să vină la meciuri în Liga I să joace cu juniorii. M-am gîndit să vorbesc cu primarul şi să-i zic să luăm patru sau cinci brazilieni pe care să-i plătim cu 10 sau 15 mii de euro pe lună, le dăm banii patru luni, cîştigăm 35 de puncte pînă în iarnă, iar apoi îi lăsăm să-şi depună memorii“, a spus tehnicianul.