Sport

Show în Final Four! Xavi Pascual a câştigat Champions League înainte să vină la Dinamo! Reacția „dulăilor”. Video

Sezonul de handbal se încheie cu turneul Final Four al Ligii Campionilor, care se va desfăşura la Koln. Xavi Pascual ţinteşte trofeul, la ultimele sale meciuri pe banca Barcelonei.
13.06.2021 | 21:15
Show in Final Four Xavi Pascual a castigat Champions League inainte sa vina la Dinamo Reactia dulailor Video
ADVERTISEMENT
13-06-2021
18:45

Barcelona a câştigat Liga Campionilor la handbal masculin

Barcelona a câştigat Liga Campionilor la handbal masculin, într-o finală contra lui Aalborg din Danemarca. Scorul final a fost 36-23.

Antrenorul Xavier Pascual și pivotul Cedric Sorhaindo au semnat cu Dinamo, începând cu sezonul viitor, iar „dulăii“ sunt entuziasmaţi de transferul celor doi, care sunt campionii Europei. Clubul din Ştefan cel Mare a reacţionat pe pagina oficială de Facebook.

 

Oraşul Koln va găzdui şi în acest an turneul Final Four din EHF Champions League. Cele mai bune patru echipe ale Europei se bat pentru trofeu: PSG, Barcelona, Aalborg şi Nantes. Pentru antrenorul Barcei, Xavi Pascual, vor fi ultimele două meciuri pe banca echipei catalane, după 12 ani.

Xavi Pascual, ultimele meciuri pentru Barcelona! Vine la Dinamo din sezonul viitor

Ibericul vine din vară pe banca lui Dinamo. “Dulăii” intră astfel într-o nouă eră în care pretenţiile echipei sunt de a deveni o adevărată forţă a handbalului în Europa. Deşi a câştigat campionatul şi a calificat echipa în Final Four-ul Ligii Campionilor, noul preşedinte al Barcelonei, Juan Laporta, are alte planuri pentru echipa de handbal şi antrenorul din ultimii 12 ani a fost sărit din schemă.

ADVERTISEMENT

Noul sistem Final Four a fost adoptat începând cu sezonul 2009-2010 şi este al 12-lea turneu final în Liga Campionilor. Barcelona a obţinut prezenţa de 9 ori în careul de aşi, de fiecare dată sub comanda lui Xavi Pascual.

“Vreau să mai câștigăm o dată și să ducem trofeul acasă”

Catalanii au câştigat de două ori şi sunt singura formaţie care are în vitrină trofeul dintre cele patru participante. Viitorul antrenor de la Dinamo susţine că vrea să se despartă de Barca cu un nou trofeu în Champions League:

ADVERTISEMENT

“A fi din nou, la Koln, în Final Four este o realizare remarcabilă. Sunt cu adevărat emoționat în legătură cu asta. Vreau să mai câștigăm o dată și să ducem trofeul acasă. Pentru club este un obiectiv foarte important”, a spus Pascual într-un interviu pentru Euro Handball.

“Am pierdut finala Ligii Campionilor în fața celor de la Kiel, în decembrie, anul trecut. În mintea mea acel meci este încă proaspăt”

Xavi Pascual a câştigat nu mai puţin de 60 de trofee alături de echipa catalană şi susţine că principalul obiectiv este să îl câştige pe ultimul, în condiţiile în care nu a uitat încă de înfrângerea din meciul cu THW Kiel, din finala Ligii Campionilor de anul trecut:

ADVERTISEMENT

“Trebuie să rămânem umili. Am pierdut finala Ligii Campionilor în fața celor de la Kiel, în decembrie, anul trecut. În mintea mea acel meci este încă proaspăt. Sper că am învățat din acea înfrângere”.

VEZI VIDEO:

Duel între fraţii Entrerios în semifinale!

În semifinale, Barcelona joacă împotriva lui Nantes. Va fi un duel al fraţilor Entrerios. Albert Entrerios (44 de ani) antrenează Nantes, în timp ce pentru Raul Entrerios (40 de ani) va încerca să obţină un nou succes cu Barca.

ADVERTISEMENT

În cealaltă semifinală, “milionarii” de la PSG vor evolua împotriva surprizei din această competiţie, Aalborg. Parizienii aleargă după primul trofeu din istorie în Champions League, însă indiferent de câte staruri au avut în echipă anii trecuţi, turneul Final Four a fost un blestem.

PSG şi coşmarul din Final Four! N-a câştigat niciodată Liga Campionilor

În ultimele patru ediţii din Liga Campionilor, PSG are trei locuri trei şi un loc doi, fiind învinsă dramatic în finala din 2017 de Vardar Skopje, scor 27-26, printr-un gol marcat în ultima secundă de Ivan Cupic.

VEZI VIDEO FINALA DIN 2017: 

Barcelona, mare favorită la trofeu! Programul şi cotele

Programul din EHF Champions League Final Four: 

Semifinale: 

  • PSG – Aalborg (sâmbătă, ora 16:15)
  • Barcelona – Nantes (sâmbătă, ora 19:00)

Finale: 

  • Finala mică (duminică, ora 16:15)
  • Finala mare (duminică, ora 19:00)

Favoritele la câştigarea competiţiei:

  • Barcelona: 1,40
  • PSG: 4,00
  • Aalborg: 12,00
  • Nantes: 12,00

Barcelona este clubul european cu cele mai multe trofee ale EHF Champions League în palmares. Catalanii au câştigat de 9 ori cea mai importantă competiţie intercluburi din handbalul mondial. România are trei titluri în competiţie, obţinute de Steaua Bucureşti (2 titluri) şi Dinamo (1 titlu).

  • 12 ani a stat Xavi Pascual la Barcelona
  • 60 de trofee a câştigat antrenorul alături de gruparea catalană

 

ADVERTISEMENT