Fotbal international

Show total în Youth League! Youssoufa Moukoko a marcat un hattrick pentru Dortmund la doar 15 ani. Brugge a egalat-o pe Real Madrid după un gol reușit de portar în minutul 95. VIDEO

11.12.2019 | 17:27
Show total in Youth League Youssoufa Moukoko a marcat un hattrick pentru Dortmund la doar 15 ani Brugge a egalato pe Real Madrid dupa un gol reusit de portar in minutul 95 VIDEO
ADVERTISEMENT

La mijlocul acestei săptămâni, cu doar câteva ore înaintea meciurilor din ultima etapă a fazei grupelor din Champions League, s-au desfășurat ultimele jocuri din grupele Youth League. În cele două zile de competiție, două faze au rivalizat la capitolul spectacol cu momentele oferite de cluburile mari în cea mai mai importantă competiție intercluburi din Europa.

Hattrick la 15 ani

Youssoufa Moukoko, la 15 ani, a fost titular pentru Borussia Dortmund marți, în meciul cu Slavia Praga, din care nemții aveau nevoie de o victorie pentru a merge în fazele eliminatorii ale Youth League, competiție dedicată fotbaliștilor sub 19 ani.

ADVERTISEMENT

Puștiul născut în Cameroon, dar care joacă pentru naționalele de juniori ale Germaniei, a reușit un hattrick până în minutul 64, contribuind decisiv la victoria, scor 5-1, cu Slavia Praga. Astfel, Moukoko a devenit cel mai tânăr fotbalist care marchează trei goluri în competiția continentală.

Youssoufa Moukoko a ajuns la al patrulea gol în această stagiune de Youth League, primul fiind reușit în octombrie, înainte să împlinească 15 ani.

ADVERTISEMENT

Golul egalării, marcat de portar în prelungiri

Un alt moment inedit oferit de meciurile din Youth League în această săptămână a avut loc în Belgia, când Brugges a primit vizita celor de la Real Madrid. După 1-1 la pauză, „Los Blancos” au preluat conducerea în minutul 78, iar jocul părea că se îndreaptă spre o victoria a Realului.

Surpriza a venit în ultimul minut al prelungirilor, când belgienii au avut o lovitură de colț, pentru care toți jucătorii, inclusiv portarul, au venit în careul advers.

ADVERTISEMENT

După o centrare bine plasată, portarul lui Brugge de 17 ani, Senne Lammens, a reluat mingea în plasă.

Datorită golului marcat de portar în prelungiri, Brugges și-a asigurat calificarea în fazele eliminatorii din Youth League, indiferent de rezultatul din celălalt meci al grupei, PSG – Galatasaray. Belgienii vor evolua în primăvară în șaisprezecimile de finală ale competiției, în timp ce Real Madrid, câștigătoarea grupei, merge direct în optimi.

ADVERTISEMENT
Tags: