News

Și-a dat foc la mașină în fața închisorii din Baia Mare! A făcut-o din greșeală

Un bărbat și-a dat foc la mașină în fața închisorii din Baia Mare!
22.05.2021 | 17:46
Sia dat foc la masina in fata inchisorii din Baia Mare A facuto din greseala
Pompierii au intervenit la timp, dar mașina a fost distrusă în totalitate. Sursa foto - ISU Maramureș
ADVERTISEMENT

Culmea, gestul său a fost o greșeală. Acesta și-ar fi aruncat bricheta cu care și-a aprins țigara pe bancheta din spate a autoturismului.

Omul tocmai venise în vizită la un deținut din Penitenciarul Baia Mare. Pentru că a găsit un loc aproape a decis să parcheze lângă instituție.

ADVERTISEMENT

Și-a dat foc la mașină în fața penitenciarului din Baia Mare!

Când s-a dat jos din mașină a hotărât să-și aprindă o țigară. Zis și făcut, doar că după primele fumuri trase în plămâni și-a aruncat bricheta pe bancheta din spate și a închis ușile.

Nu a mai durat mult până când gardienii penitenciarului au observat focul. Aceștia au dat alarma și au solicitat intervenția pompierilor.

ADVERTISEMENT

Au sunat imediat la numărul de urgență, 112 și dispeceratul a trimis mai multe autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

Mașinile au venit din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.

Acestea au intervenit pentru stingerea incendiului, însă, din păcate pentru proprietar, maşina a fost distrusă în totalitate.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că penitenciarul Baia Mare reprezintă o unitate de detenție de regim deschis și semideschis. Mai întâit de toate, între anii 1956-1959 au fost construite 20 de barăci.

Acestea aveau o capacitate de 1000-1200 de deținuți și reprezentau inițial o secție a Penitenciarului Satu Mare. În anul 1960, unitatea s-a mutat pe actualul amplasament.

ADVERTISEMENT

Prin decretul prezidențial din data de 1 octombrie 1973, secția Baia Mare a devenit Penitenciarul Baia Mare, cu această ocazie construindu-se clădirea actuală.

A fost îmbunătățit astfel spațiul de detenție cu instalație electrică, instalație de apă caldă, rece și s-a înființat cabinetul medical.

La 31 iulie 1977 penitenciarul s-a desființat, deținuții fiind transferați în alte părți. La 1 aprilie 1980 acesta a reprimit undă verde. În anul 1995 s-a construit în curtea penitenciarului o biserică de lemn, specific maramureșană.

ADVERTISEMENT
Tags: