News

Și-a montat porți de 4.500 de euro, dar primăria l-au obligat să le dea jos. Pățania unui bărbat care s-a mutat la sat

Un bărbat a ajuns să regrete amarnic decizia de a renunța la oraș și de a se muta la sat. În plus, omul a plătit un preț mai mare decât se aștepta.
14.05.2023 | 12:25
Sia montat porti de 4500 de euro dar primaria lau obligat sa le dea jos Patania unui barbat care sa mutat la sat
Porțile electrice nu sunt văzute prea bine într-un sat din Țara Galilor / Foto: Hepta (simbol)
ADVERTISEMENT

Mutarea de la oraș la sat nu este întotdeauna o poveste idilică, așa cum își închipuie cei care plănuiesc acest gest. Un astfel de exemplu este cel al unui bărbat care a ajuns să irosească o sumă uriașă de bani din cauza regulilor bizare ale comunității.

Cum a decis bărbatul că are nevoie de alte porți

Povestea începe în 2019, atunci când personajul central al poveștii a decis să ia viața de la capăt, mutându-se la sat împreună cu soția și trei câini pe care-i aveau. David Holman, în vârstă de 53 de ani, a ales localitatea Monmouthshire din Țara Galilor, ca nou cămin în care să-și petreacă restul vieții.

ADVERTISEMENT

Viața liniștită a durat doar până în martie 2021, atunci când un bărbat necunoscut s-a oprit în fața proprietății lui și l-a agresat verbal. ”Nu-ți convine să se uite cineva în curte, nu-i așa?”, i-a strigat necunoscutul, potrivit stiriromania.ro, care citează presa britanică.

Într-un fel, necunoscutul avea dreptate. Lui David nu-i plăcea ca toți cei care treceau prin fața casei sale să-i încalce intimitatea. Sfătuit și de poliție, el a decis că este momentul să-și crească securitatea proprietății, montându-și porți moderne, securizate, cu deschidere automată.

ADVERTISEMENT

A dat 4.500 de euro pentru a se simți în siguranță, după ce s-a mutat la sat

Bărbatul a căutat un produs bun și nu s-a mai uitat la bani. Toată afacerea l-a costat cam 4.500 de euro, însă atunci când vine vorba despre securitatea familiei, banii nu mai contează.

Nici de această dată liniștea nu a durat prea mult. La câteva săptămâni după ce și-a montat porțile automate, bărbatul a primit o înștiințare din partea primăriei, în care era anunțat că trebuie să le dea jos pentru că ”nu se potrivesc cu decorul rural al zonei”.

ADVERTISEMENT

Tehnologia nu a fost apreciată de autorități

Mai exact, autoritățile locale au considerat că tehnologia smart nu dă bine la sat, așa că au decis ca pur și simplu s-o îndepărteze. Evident, omul care s-a mutat la sat a contestat decizia, însă apelul său a fost respins.

”Deşi luăm în considerare grija apelantului pentru propria securitate, asta nu cântăreşte mai mult decât răul cauzat autenticităţii înfăţişării zonei rurale în care porţile au fost instalate”, se arată într-un raport al autorităților din Țara Galilor, citat de Mirror.

ADVERTISEMENT

Până la urmă, bărbatul a fost obligat să dea jos porțile moderne și să revină la cele anterioare pe care, din fericire, nu apucase să le arunce.

ADVERTISEMENT