Life

Și-a turnat acid pe față de dorul lui și al lui Nae Ionescu. Cine a fost Maria, soția lui George Enescu

A încercat să se sinucidă din cauza lui Nae Ionescu și a lui George Enescu. Cine a fost soția celebrului muzician român.
23.05.2023 | 19:54
Sia turnat acid pe fata de dorul lui si al lui Nae Ionescu Cine a fost Maria sotia lui George Enescu
A încercat să se sinucidă din cauza lui Nae Ionescu și a lui George Enescu. Cine a fost soția celebrului muzician român. Sursa foto: Wikipedia.org. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Şi-a turnat acid pe faţă de dorul lui şi al filosofului originar din Brăila. Cine a fost Maria Cantacuzino, considerată una dintre cele mai frumoase prințese aristocrate ale începutului de secol XX. A fost confidenta Reginei Maria.

A încercat să se sinucidă din cauza lui Nae Ionescu și a lui George Enescu. Cine a fost soția celebrului muzician român

Maria Cantacuzino a încercat să se sinucidă din cauza lui Nae Ionescu cu care a avut o relație sentimentală timp de 7 ani și a lui George Enescu care la momentul respectiv era plecat la Paris. Soția celebrului muzician român a suferit enorm din dragoste.

ADVERTISEMENT

S-a căsătorit prima oară pe când avea numai 18 ani, cu un boier muntean cu care a devenit mamă de două ori. A fost înșelată cu propria soră, după acest incident mariajul fiind unul de formă. Tot atunci a prins gustul distracțiilor și petrecerilor din înalta societate.

Măruca, așa este cum este cunoscută de istorici, a căutat să se răzbune pe partenerul de viață. S-a îndrăgostit de muzician pe care l-a întâlnit pentru prima oară în anul 1907. Compozitorul George Enescu a devenit o prezenţă constantă în viaţa prinţesei.

ADVERTISEMENT

Se spune că relaţia amoroasă dintre Maria Cantacuzino şi artist avea să înceapă în realitate câţiva ani mai târziu, în 1914. Prințesa l-a numit pe iubitul ei Pynx, acesta fiind recunoscut drept „interpretul de curte” din casa familiei Cantacuzino.

După moartea soțului, în 1928, într-un accident de maşină, nimic nu pare să mai stea în calea fericirii celor doi îndrăgostiţi, doar că prințesa pune ochii pe filosoful Nae Ionescu care era un bărbat vânat de toate damele din înalta societate.

ADVERTISEMENT

Povestea lor de dragoste durează 7 ani, Măruca fiind înșelată și de această dată. Din păcate, filosoful a folosit-o pentru a intra în lumea bună. Acesta ar fi momentul în care a încercat să se sinucidă și și-a turnat acid pe față.

Maria Cantacuzino, vegheată de George Enescu

Maria Cantacuzino a ajuns să fie vegheată de George Enescu imediat după incidentul care a lăsat-o cu o cicatrice pe obrazul drept pentru întreaga viață. Potrivit adevarul.ro, se întâmpla pe 5 iulie 1933, când prinţesa a vrut să-şi dea foc și și-a pus acid sulfuric pe față.

ADVERTISEMENT

Compozitorul a părăsit Franța și concertele pe care le avea în străinătate și a venit în România. A internat-o pe Măruca într-un sanatoriu de boli nervoase de la Viena. Recuperarea prințesei a durat 2 ani. După ce depresia a trecut muzicianul și Măruca s-au căsătorit.

Nunta s-a desfășurat pe 5 decembrie în 1937, când compozitorul avea 56 de ani și Măruca 58. Evenimentul a avut loc la aproape trei decenii de când se cunoscuseră. Copiii prinţesei, Alice și Constantin, nu au fost de acord cu această căsătorie.

Ulterior, George Enescu și soția sa au părăsit țara și s-au stabilit la Paris. Viața de cuplu a celor doi a fost una agitată, existând zvonuri că Maria a avut o relație extraconjugală cu Dinu Lipatti, care era mai mic decât ea.

„Enescu merita mai mult de la Măruca pe care o iubea sincer şi curat. Ea a mai clacat în timpul relaţiei, dar el se făcea că nu vede, nu aude. Exact ca în cazul relaţiei dintre Eminescu şi Veronica Micle!”, a spus istoricul Dan Falcan, conform historia.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: