News

Și-au pierdut picioarele după un bombardament rusesc, iar acum merg în SUA să primească proteze și visează la pace

Natalia Stepanenko, mamă a doi gemeni, și-a pierdut picioarele după un bombardament rusesc, la fel ca și fiica sa. Acum, ele vor merge în SUA, să primească proteze și speră la pace în Ucraina.
25.06.2022 | 18:00
Siau pierdut picioarele dupa un bombardament rusesc iar acum merg in SUA sa primeasca proteze si viseaza la pace
Natalia Stepanenko și fiica sa, Iana, rănite într-unul dintre bombardamentele rusești pleacă în SUA pentru a primi proteze, dar visează la momentul în care va fi pace / Foto: https://suspilne.media/
ADVERTISEMENT

Natalia Stepanenko și fiica sa, Iana, au fost foarte grav rănite și și-au pierdut picioare în timpul atacului efectuat de armata rusă asupra gării Kramatorsk, pe 8 aprilie. De atunci, cele două au fost îngrijite de băiețelul care a scăpat ca prin minune din bombardament, Iaroslav, și de medicii spitalului din Lviv.

Mama și fiică, în SUA! Vor primi proteze și vor învăța să meargă

Cazul Nataliei Stepanenko și al fiicei sa, Iana, a impresionat o lume întreagă. Acum, cele două au primit vestea pe care o așteptau de mai multă vreme: vor primi proteze pentru picioarele pe care le-au pierdut din cauza bombardamentelor rusești.

ADVERTISEMENT

Cele două au părăsit spitalul din Lviv în care au stat în ultimele aproape trei luni și au plecat în Statele Unite ale Americii, acolo unde vor fi supuse unor complicate proceduri de protezare și vor petrece un an pentru a reînvăța să meargă.

Alături de cele două va fi și fiul femeii, geamănul Ianei, Iaroslav, băiețelul de 11 ani care a impresionat întreaga lume cu dăruirea cu care le-a îngrijit pe cele două. Conform Libertatea, femeia speră că atunci când se va întoarce în Ucraina va fi, din nou, pace.

ADVERTISEMENT

„Mergem pentru un an. Vom învăța să mergem! Sperăm să fie pace când ne întoarcem”, a spus Natalia Stepanenko, conform surse citate. Între timp însă, capul familiei, luptă împotriva rușilor care i-au mutilat soția și fiica pe frontul din estul Ucrainei, acolo unde sunt cele mai crâncene bătălii.

„Visez să mergem acasă cu toții. Tata ne apără și ne va aduce victoria”, spunea și Iaroslav, băiețelul de 11 ani care a fost nevoit să se maturizeze mult prea repede.

ADVERTISEMENT

Mama și fiica, tratate într-o clinică din San Diego

Conform informațiilor făcute publice până acum, Natalia Stepanenko și fiica sa, Iana, vor fi tratate de o clinică de specialitate din San Diego, din SUA, acolo unde vor fi protezate și reabilitate.

„Pacienții vin și pleacă mereu, dar există o categorie de pacienți speciali. Sunt emoții. Dar trebuie să mergem, să mergem mai departe, mai este mult de făcut”, a mărturisit Dmitro Hrițak, șeful secției de Chirurgie, a spitalului din Lviv, conform postului public de radio al Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Până să plece însă, Iaroslav, băiețelul care a scăpat întreg după bombardamentul rusesc care i-a mutilat mama și sora, a avut grijă să facă tot ce a putut pentru a-și ajuta rudele să supraviețuiască.

„Băiețelul face de toate. Le sprijină cu pansamentele, le aduce tratamentul. Când mama și fetița au nevoie, Iaroslav sună asistentele. Face drumuri la magazin, pentru ca ele să aibă tot ce le e necesar.

Stă în salon 24 de ore din 24”, spunea primarul din Lviv, conform sursei citate, fără să ascundă că îi admiră pe cei din familia provenită din Novgorod, regiunea Donețk, acolo unde Rusia atacă fără încetare trupele Ucrainei.

ADVERTISEMENT