News

Și-au ținut copiii izolați patru luni și au bătut ușa casei în cuie! Autoritățile suedeze au intervenit

02.09.2020 | 17:05
Siau tinut copiii izolati patru luni si au batut usa casei in cuie Autoritatile suedeze au intervenit
ADVERTISEMENT

Sițuație înfiorătoare în Suedia, unde părinții dintr-o familie și-au ținut 4 luni copiii blocați în casă de frica virusului COVID-19.

E clar, în viețile unora pandemia aduce nebunia! Cazul halucinat a fost descoperit de serviciile sociale suedeze. Acestea au intervenit și au salvat trei copii cu vârste cuprinse înte 10 și 17 ani. Tinerii au fost blocați în interiorul locuinței de către parinții lor.

ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc în regiunea Jönköping din sudul Suediei. Alarmați de știrile legate de coronavirus, cei doi adulți au luat decizia radicală în martie. De atunci și până în luna iulie, niciun membru al familiei nu a avut voie să iasă din casă.

Copiii au fost tinuți în casă cu forța timp de 4 luni

„Copiii și familia nu au părăsit apartamentul (…) părinții fiind atât de înspăimântați de pandemie”, potrivit lui Mikael Svegfors, avocatul minorilor.

ADVERTISEMENT

Parinții au luat măsuri exagerate de protecție și i-au forțat pe copii să stea blocați în camerele lor. Acestora le-a fost chiar interzis contactul în interiorul locuinței, potrivit documentelor instanței administrative suedeze.

Mai mult, se pare că ușa locuinței a fost bătută în cuie pentru a nu permite nimănui să iasă afară. Nu s-a precizat țara de origine a familiei.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat în această poveste ireală, care pare scrisă pentru un film prost de cinema, că Suedia nu a impus măsuri de carantină.

Față de restul națiunilor, țara din nordul Europei a ales un alt drum pentru războiul cu virusul nemilos. De asemenea, suedezii au păstrat școlile deschise pentru copii sub vârsta de 16 ani. S-a cerut responsabilitate, prudență și seriozitate, calități bine cimentate în gena poporului scandinav.

ADVERTISEMENT

Din păcate nu e doar o peliculă, e viața reală și efectele mentale pe care le provoacă pandemia de coronavirus sunt tot mai vizibile. Pe măsură ce timpul va mai trece, e posibil să fie mai dese episoade de aceste gen. E clar că trăim vremuri pentru care nimeni nu era pregătit. Dar chiar și în condițiile cele mai extreme este important ca omul să triumfe, să-și pastreze spiritul liber, liniștea interioară și nu să devină un prizionier al propriei minți.

ADVERTISEMENT
Tags: