Sport

Şi bătuţi, şi cu banii luaţi! FRF, amendată de UEFA. Ce se întâmplă cu fanii la meciul cu Bosnia şi Herțegovina

Naționala României este la pământ! Nu doar că a pierdut trei meciuri din Liga Națiunilor, dar a fost și amendată drastic de Comisia de Control, Etică și Disciplină din cadrul UEFA.
14.07.2022 | 20:16
Si batuti si cu banii luati FRF amendata de UEFA Ce se intampla cu fanii la meciul cu Bosnia si Hertegovina
Şi bătuţi, şi cu banii luaţi! FRF, amendată de UEFA. Ce se întâmplă cu fanii la meciul cu Bosnia & Herțegovina. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FRF plătește scump incidentele provocate de fanii naționalei la meciurile „tricolorilor” din luna iunie, din Nations League. Forul condus de Răzvan Burleanu a fost amendat cu 104.500 de euro de către Comisia de Control, Etică și Disciplină din cadrul UEFA.

FRF, amendată cu peste 100.000 de euro din cauza suporterilor

Pentru aceleași incidente, selecționata lui Edi Iordănescu era în pericol să joace cu tribunele goale următorul meci din Liga Națiunilor. Forul continental a decis însă că o amendă este suficientă.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, suporterii echipei naționale trebuie să fie extrem de atenți la următoarele meciuri ale tricolorilor. Federalii au anunțat că acestea vor fi monitorizate de UEFA și, că dacă vor apărea alte evenimente neplăcute, cel puțin o partidă se va juca cu tribunele goale.

„Totodată, Comisia UEFA a hotărât ca meciurile echipei naționale a României să fie monitorizate în următorii doi ani. Dacă incidentele se vor repeta, va urma o sancțiune de cel puțin un meci disputat fără spectatori”, a transmis FRF, prin intermediul site-ului oficial.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, următoarea partidă de acasă a României, cu Bosnia și Herțegovina, care este programată pe 26 septembrie, ora 21:45, în Giulești, se va juca cu spectatori. Va fi ultimul meci al „tricolorilor” în actuala ediție de UEFA Nations League.

Cele două selecționate s-au întâlnit pe arena veche a Rapidului, și în 2011, când România, cu Răzvan Lucescu la timonă, s-a impus cu scorul de 3-0.

ADVERTISEMENT

Până la duelul cu Bosnia și Herțegovina, reprezentativa lui Edi Iordănescu va evolua la Helsinki, pe stadionul Olimpic, pentru partida cu Finlanda, de vineri, 23 septembrie, ora 21:45.

România, catastrofă în Liga Națiunilor

România este pe ultimul loc în grupa 3 din Liga B a UEFA Nations League. Pe prima poziție se află Bosnia și Herțegovina, cu opt puncte, a doua este Muntenegru, cu șapte puncte, în timp ce a treia treaptă a podiumului este ocupată de Finlanda, care are patru puncte.

ADVERTISEMENT

„Tricolorii” lui Edi Iordănescu au trei puncte după primele patru runde din Liga Națiunilor, acolo unde a înregistrat următoarele rezultate: 0-2 și 0-3 cu Muntenegru, 0-1 cu Bosnia și 1-0 cu Finlanda.

ADVERTISEMENT
Tags: