Life

Și CNA ia atitudine față de George Buhnici. Pentru prima oară instituția vizează un vlogger

George Buhnici, vizat și de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după afirmațiile scandaloase. Este primul vlogger care intră în atenția instituției.
21.07.2022 | 21:45
Si CNA ia atitudine fata de George Buhnici Pentru prima oara institutia vizeaza un vlogger
Cum va acționa CNA față de George Buhnici. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Ia amploare scandalul creat de George Buhnici prin afirmațiile sale, legate de vergeturile femeilor de pe plajă, dar și de faptul că soția lui arată ”ca o minoră”. Și membrii CNA iau atitudine față de caz.

Cum vrea CNA să-l sancționeze pe George Buhnici

Pentru prima oară CNA intervine să analizeze un vlogger. Instituția va verifica canalul de youtube al fostului jurnalist de la Protv și va analiza dacă a încălcat regulile specifice online-ului.

ADVERTISEMENT

”Pentru că avem o nouă lege şi pentru că George Buhnici este vlogger, mă voi autosesiza în acest caz”, a declarat Monica Gubernat, reprezentant al CNA, la finalul ședinței de joi, scrie Libertatea.

Monica Gubernat a mai precizat pentru Paginademedia.ro că vor fi interpretate declarațiile vloggerului, dar și reacția sa după controversele create în spațiul public.

ADVERTISEMENT

Nu s-au oferit detalii cu privire la finalizarea unui raport, cert este că atunci când va fi gata va intra pe ordinea de zi, dar și că mai trebuie îndeplinite unele aspecte juridice, încât totul să fie făcut ca la carte.

”Vom vedea cum este procedura de monitorizare. Însă în mod sigur va exista un raport scris şi apoi vizionare în timpul şedinţei publice. Iar George Buhnici va fi notificat”, a mai transmis Monica Gubernat.

ADVERTISEMENT

CNA pregătește o nouă lege, care-i vizează și pe vloggeri

Pe data de 1 august sesizarea ar putea fi dezbătută de CNA. Până atunci, noua lege a instituției încă este în etapa de formulare, deoarece trebuie numerotate articolele referitoare la vloggeri.

Odată ce legea va fi publicată în Monitorul Oficial, va intra în vigoare și va putea fi aplicată. Până pe data de 15 august ar trebui să fie finalizată.

ADVERTISEMENT

Reamintim că George Buhnici a stârnit revoltă în spațiul public după ce, în timpul unui interviu pentru emisiunea Xtra Night Show, a declarat că pe plajă a văzut multe femei cu vergeturi și că acestea ar trebui să treacă pe la ”săliță”. De asemenea, a remarcat multe ”fete” care arată foarte bine și a subliniat că soția lui arată precum ”o minoră”.

Pe lângă CNA, o altă instituție care a mai luat atitudine față de George Buhnici este CNCD.

ADVERTISEMENT