ADVERTISEMENT
News

Și Franța a adoptat planul de relaxare a restricțiilor. Când se vor redeschide școlile și restaurantele

Autori: Cristian Ghindă, Traian Terzian | 29.04.2020 | 09:46
Și Franța a adoptat planul de relaxare a restricțiilor. Când se vor redeschide școlile și restaurantele
Camera Inferioară a Parlamentului Franței a adoptat, marți seară, planul de relaxare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Sursă foto: hepta.ro

Camera Inferioară a Parlamentului Franței a adoptat, marți seară, planul de relaxare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Și Franța a adoptat planul de relaxare a restricțiilor

Guvernul Franței, condus de premierul Edouard Philippe, a propus un plan de relaxare a restricțiilor  începând cu data de 11 mai, iar acesta a fost adoptat de Camera Inferioară a Parlamentului.

Conform Mediafax, care citează Le Figaro, planul a fost aprobat cu susținerea a 368 de deputați din totalul de 571. Propunerea Guvernului a fost respinsă de 100 de p-arlamentari, iar alți 103 s-au abținut.

Premierul francez a prezentat planul în care grădinițele și școlile elementare se vor redeschide la 11 mai pe bază de voluntariat, iar o săptămână mai târziu își vor deschide porțile și școlile generale din regiunile cu grad redus de contagiere.

ADVERTISEMENT

”Va fi posibil să circulăm liber, fără declarații”

În schimb, școlile profesionale și liceele ar urma să-și reia cursurile la începutul lunii iunie. În clase nu vor putea fi mai mult de 15 elevi, iar, alternativ, va fi menținut și învățământul online.

Toate unitățile comerciale, bibliotecile și muzeele se vor redeschide pe 11 mai. În ceea ce privește restaurantele, cafenelele și barurile, premierul Edouard Philippe a anunțat că vor fi deschise abia după 2 iunie.

”Ridicarea restricțiilor însseamnă și revenirea la viața noastră socială. Va fi posibil să circulăm liber, fără declarații, cu excepția deplasărilor la distanțe de peste 100 de kilometri de domiciliu”, a declarat șeful Guvernului.

ADVERTISEMENT

Edouard Philippe a mai precizat că activitățile de lucru de la distanță trebuie menținute oriunde este posibil acest lucru, pentru a evita astfel o revenire puternică a virusului în societate.

O asistentă medicală română, infectată cu coronavirus la Paris, și-a spus povestea cutremurătoare prin care a trecut și a lansat acuzații la adresa autorităților franceze. Simona Suciu a ținut să povestească trăirile pe care le-a avut în această perioadă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT