Fotbal intern

Și Helmuth Duckadam se dă cu Viktor Orban, premierul Ungariei! “Eu sunt patriot român, dar, dacă financiar e bine, suntem oameni”

08.03.2019 | 12:38
Si Helmuth Duckadam se da cu Viktor Orban premierul Ungariei Eu sunt patriot roman dar daca financiar e bine suntem oameni

Guvernul de la Budapesta a dat o nouă lovitură de imagine după ce l-a convins pe Emerich Ienei, fostul selecționer al României și Ungariei, să devină consilierul prim-ministrului maghiar. Investițiile vecinilor în țara noastră sunt privite cu ochi buni și de o altă legendă a Stelei ’86. Helmuth Duckadam se dă cu Viktor Orban, premierul Ungariei, și spune că ar fi acceptat o colaborare cu acesta în anumite condiții.

Și Helmuth Duckadam se dă cu Ludovic Orban, premierul Ungariei! “M-aș fi implicat și eu”

Emerich Ienei a devenit consilierul lui Viktor Orban, care are în plan deschiderea unei academii la Oradea, a anunțat GSP. Banii veniți de la Budapesta sunt extrem de atractivi pentru fotbalul din România și tot mai multe nume mari se alătură diferitelor proiecte. După Ienei, un alt stelist de legendă dă undă verde investițiilor maghiare: Helmuth Duckadam!

“Am văzut că domnul Ienei este consilierul lui Viktor Orban. Eu nu am fost căutat pentru Arad, probabil că nu vorbesc aşa bine ungureşte (n.r. râde). Redevenind serioşi, dacă oamenii au bani şi vor să investească, e alegerea lor. Nu ai cum să îi opreşti, cum să le interzici asta? Dacă aş fi stat în continuare în Arad şi m-ar fi căutat şi eu m-aş fi implicat probabil. Eu sunt un patriot român în primul rând, deşi am origini germane, dar depinde în ce situaţie mă aflu. Dacă financiar era bine, până la urmă suntem oameni. Avem și noi de beneficiat de pe urma investițiilor lui Viktor Orban, a declarat Duckadam pentru FANATIK.

Helmuth Duckadam Emerich Ienei
Duckadam e convins că Ienei a procedat corect alegând un proiect în care partea financiară primează

“Să facă și Guvernul României academie la Gyula! Dacă nu avem bani, a cui e vina?”

Fostul portar al Stelei consideră că în spatele investițiilor maghiare stă cu siguranță un interes politic, dar acest lucru nu este condamnabil. În plus, legendarul goalkeeper susține că România ar trebui să urmeze exemplul și să facă, dacă are puterea financiară, academii de fotbal în Ungaria.

E clar că e ceva politic. Nu există nimic făcut pentru comunitate fără substrat politic. Mulți dintre care locuiesc în orașele românești cu academii făcute de Orban vor merge la viitoarele alegeri și îl vor vota pentru că au văzut că se fac lucruri bune. Noi de ce nu mergem să facem o academie de fotbal românească la Gyula, spre exemplu, unde este o comunitate mare de români? Dacă noi nu avem bani, e vina cuiva? Peste tot în lume investițiile străine sunt permise.

Viktor Orban
Premierul Viktor Orban a aprobat investiții masive în România

Gabi Dumitru a făcut o academie la Londra, a cărei imagine sunt chiar eu. Acum vrea să mai deschidă una la Madrid și sâmbătă plec în Spania în acest sens. Îl oprește cineva? Se supără cineva? Nu! El este o persoană privată, e adevărat, dar și dacă ar fi avut sprijinul Guvernului României tot nu îi spunea nimeni nimic. Trebuie să luăm ce e bun! E bine că măcar au început să se facă și la noi stadioane în marile orașe. Așa aduci lumea lângă sport, lângă fotbal”, a mai spus Duckadam.