Life

Și J. K. Rowling, ”mama” lui Harry Potter, acuză furăciuni la Eurovision 2022! Cu ce țară a ținut scriitoarea

Ediția din 2022 a competiției Eurovision a născut pasiuni mai mari ca în oricare alt an. În scandalul fraudării voturilor a intervenit și scriitoarea J. K. Rowling.
16.05.2022 | 16:11
Si J K Rowling mama lui Harry Potter acuza furaciuni la Eurovision 2022 Cu ce tara a tinut scriitoarea
J. K. Rowling a comentat scandalul Eurovision, pe Twitter. Imagine mare: Prezentatorii din acest an, Laura Pausini și Mika. Foto: Youtube/ Instagram
ADVERTISEMENT

De trei zile, peste tot se discută despre cum s-a votat la Eurovision. România și Moldova au declarat că punctele lor au fost anulate și acordate Ucrainei, însă nu sunt singurele țări în vizorul EBU, instituție tot mai înjurată în ultimele 24 de ore.

J. K. Rowling acuză EBU că a furat voturile Azerbaijanului

În scandalul legat de Eurovision, despre care FANATIK a relatat pe larg în ultimele ore, a intervenit și ”mama” lui Harry Potter, autoarea J. K. Rowling.

ADVERTISEMENT

Scriitoarea a scris pe Twitter că, în opinia ei, Azerbaijanul a fost furat în marea finală, probabil așteptându-se la un scor mai bun din partea publicului și a juraților. Vociferări au existat și în privința celor (doar) 2 puncte primite de Australia, al cărui reprezentant a fost lăudat pentru vocea sa și momentul de la Torino.

Reprezentantul Azerbaijanului a avut 103 puncte din partea juraților, însă doar trei a primit de la telespectatori, în urma voturilor prin SMS.

ADVERTISEMENT

6 țări au intrat în vizorul EBU, acuzate că ar fi încercat să fraudeze competiția și, prin urmare, punctele lor au fost redistribuite. Printre statele asupra cărora s-a aruncat această suspiciunea de lipsă de fair-play se numără și România.

Cristi Brancu a prezentat în emisiunea sa mesajul postat de scriitoarea J. K. Rowling. Foto: Prima TV

Cristi Brancu, revoltat de situația creată la Eurovision: „În viața mea nu mă mai uit”

Un lucru extrem de ciudat s-a petrecut chiar în timpul finalei, înainte ca Eda Mărcuș să anunțe notele juraților români. Cântărețul Mika i-a dat pasa româncei, însă aceasta nu a mai intrat în direct, invocându-se că TVR ar avea probleme tehnice.

ADVERTISEMENT

Eda Mărcuș a publicat un videoclip care contrazice varianta oficială a celor de la EBU, arătând reacția ei în momentul în care a aflat că nu va mai anunța punctele. TVR a exprimat și un punct de vedere oficial pe această temă.

Subiectul a fost comentat, printre alții, și de prezentatorul de la Prima TV, Cristi Brancu. Acesta s-a arătat destul de revoltat de posibilele nedreptăți din finala Eurovision.

ADVERTISEMENT

„În viața mea nu mă mai uit la Eurovision! Stimăm Ucraina, bă, da nu iei de la 6 țări!”, a spus Brancu la Prima TV.

 

ADVERTISEMENT