Fotbal intern

VIDEO. Primele imagini! Cum i-au alergat fanii lui Dinamo pe stelişti

UPDATE / A apărut primele imagini de la bătaia dintre suporterii de la SUD Steaua şi cei de la Peluza Cătălin Hîldan.  Fanii echipei din "Ştefan cel Mare" care au fost prezenţi la Paris au...
16.06.2016 | 19:54

UPDATE / A apărut primele imagini de la bătaia dintre suporterii de la SUD Steaua şi cei de la Peluza Cătălin Hîldan.  Fanii echipei din “Ştefan cel Mare” care au fost prezenţi la Paris au postat un filmuleţ în care se vede momentul în care dinamoviştii s-au luat la bătaie cu steliştii.

……………………………..

UPDATE / Suporterii de la SUD Steaua şi Peluza Cătălin Hîldan au fost implicaţi într-un scandal la Paris, iar 9 dintre aceştia au fost reţinuţi de poliţia franceză după agresarea lui Elias Bucurică.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat informaţia din care reiese că 9 suporteri români au fost reţinuţi, iar mandatele de arest preventiv au fost prelungite pentru doi dintre ei.

“Ca urmare a demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Paris, prim intermediul ataşatului de interne din cadrul misiunii diplomatice, pe lîngă autorităţile competente franceze, a rezultat că în urma altercaţiei au fost reţinuţi nouă cetăţeni români. Şapte dintre cetăţenii români au fost ulteriori puşi în libertate, pentru alţi doi fiind prelungită măsura reţinerii. Pînă în acest moment, niciunul dintre cetăţenii români nu au solicitat asistenţă consulară din partea Ambasadei României la Paris”, comunicatul celor de la MAE pentru prosport.

………………………………….

Fenomenul ultras a atras atenţia în primele zile de la EURO în detrimentul atacurilor teroriste organizate de ISIS. Ruşii, englezii, irlandezii, polonezii au ţinut, pe rînd, primele pagini în ziare şi au stîrnit reacţii negative din partea publicului la rîndul lor.

Dacă în primul meci, cu ţara gazdă, am fost lăudaţi pentru prestaţia din tribune, acest lucru nu s-a repetat şi pe străzile din capitala Franţei. Fanii lui Dinamo şi cei ai Stelei au urmat rîndul ultraşilor din Europa şi au repus România pe harta violenţei.

Conform surselor FANATIK.RO, fanii celor două rivale s-au bătut după ce Elias Bucurică, liderul galeriei lui Dinamo, PCH, a fost înconjurat de mai mulţi stelişti şi lovit continuu.

“Bucurică s-a dus în Franţa alături de familie, nu cu ultraşii. Steliştii nu s-au afişat la EURO cu însemenele Peluzei Sud şi nu au putut fi depistaţi la timp. Aşa au putut să îl prindă pe Bucurică în Paris, să îl înconjoare şi să îl lovească în mod repetat. Nu s-a ajuns la spital, dar rănile sînt evidente”, au precizat suporteri prezenţi la Paris.

Dinamoviştii s-au răzbunat

La auzul veştii, iritarea în rîndul suporterilor dinamovişti a atins apogeul, mai ales că numărul lor este mult suporterior celor ai Stelei (sursele estimează că sînt în jur de 150 de dinamovişti şi 30-40 de stelişti). “Cîinii” s-au regrupat şi  i-au reperat pe stelişti într-un bar din oraş, unde, de această dată, cei care au ieşit “şifonaţi” fiind cei din Peluza Sud.

Doi stelişti, arestaţi

Scandalul dintre cele două grupări nu a rămas fără urmări! Conform surselor prezente la faţa locului, doi suporteri ai Stelei au fost reţinuţi de organele de ordine şi urmează să afle dacă vor primi un mandat de arestare pentru 29 de zile!