Fotbal intern

EXCLUSIV. Frica de FALIMENT l-a împins la un gest DISPERAT!

* Ioan Niculae face tot posibilul să evite intrarea în faliment a clubului Astra Giurgiu...
02.10.2015 | 15:33
EXCLUSIV Frica de FALIMENT la impins la un gest DISPERAT
ADVERTISEMENT

* Ioan Niculae face tot posibilul să evite intrarea în faliment a clubului Astra Giurgiu

* Pe numele formaţiei de la malul Dunării se află mai multe bunuri ce însumează milioane de euro

Problemele de ordin financiar de la Astra Giurgiu au explodat în mandatul lui Marius Şumudică, iar cei care sînt în anturajul actualului lider din Liga 1 dezvăluie, în exclusivitate pentru FANATIK.RO, lucruri incredibile despre situaţia clubului giurgiuvean.

ADVERTISEMENT

Informaţiile de culise au fost susţinute chiar de tehnicianul clubului, iar acest lucru a alimentat situaţia incertă despre viitorul Astrei, ajungîndu-se să se discute chiar despre desfiinţare! Deşi zvonul despre falimentului clubului se intensifică atît în interiorul fostei vicecampioane a României, cît şi în lumea fotbalului, lucrurile sînt departe de a se confirma. FANATIK.RO a descoperit mai multe detalii despre motivul pentru care Ioan Niculae le-a dat ordin angajaţilor ca acest lucru să nu se întîmple sub nici o formă, iar Astra să se menţină pe aceeaşi linie!

Salariile neplătite, practică veche

Ceea ce a cauzat isteria despre falimentul Astrei este faptul că unii jucători au refuzat să se mai prezinte la meciurile echipei pînă nu vor primi banii la zi. Iar de aici pînă la zvonul despre faliment nu a fost decît un pas. Alimentat, evident, şi de faptul că echipamentele de iarnă nu există, iar conducerea a decis ca jucătorii să rămînă cu o singură masă oferită de club. Însă sursele cu vechime din cadrul Astrei precizează că situaţia nu este nouă pentru cei care sînt de patru-cinci ani în lotul giurgiuvenilor.

ADVERTISEMENT

„Isăilă a trecut prin cea mai grea perioadă la Astra, nu Marius Şumudică. Ioan Niculae a virat întotdeauna banii în tranşe către jucători. Unii primeau la data scadentă, alţii mai tîrziu, după două săptămîni. O altă practică veche în cadrul lotului este ca jucătorilor să le fie plătit doar trei sferturi dintr-un salariu. Suficient ca jucătorii să nu depună memoriu”, au precizat sursele FANATIK.RO.

Navele de pe Dunăre ţin Astra

Chiar dacă situaţia financiară este gravă, chiar spre critică, falimentul este inacceptabil la Astra Giurgiu dintr-un motiv simplu, însă întemeiat şi susţinut puternic de milioane de euro: Ioan Niculae va face tot posibilul să ţină creditorii departe de club pentru ca firmele miliardarului să nu aibă de suferit. Patronul, închis doi ani de zile şi acuzat de dare de mită pentru o campanie electorală, nu are nici un interes ca formaţia din Giurgiu să intre în insolvenţă pentru că navele comerciale de pe Dunăre sînt trecute ca proprietăţi ale Astrei Giurgiu!

ADVERTISEMENT

„Sînt cinci sau şase nave comerciale, care valorează cîteva milioane de euro şi care sînt trecute în acte ca fiind în proprietatea clubului giurgiuvean. Ele continuă să fie active şi fac parte din portofoliul de afaceri de lux al miliardarului. Le-a trecut pe club pentru ca formaţia să nu ajungă în faliment, Niculae dovedeşte că are bunuri pe societate cu mult peste datoriile pe care le-ar avea echipa”, sînt dezvăluirile care schimbă total situaţia clubului din Giurgiu.

Au datorii şi pentru faşele elastice

Ceea ce face ca formaţia de pe malul Dunării să fie în pericol de insolvenţă sînt datoriile care se adună pe numele clubului, iar unele dintre ele sînt chiar ridicole! De exemplu, la finalul anului 2014, Astra Giurgiu înregistra o datorie derizorie către o firmă din Cluj care livra oficialilor formaţiei faşe elastice.

ADVERTISEMENT

Suma era atunci de 50.000 de lei. Pentru Ioan Niculae nu era o problemă, însă pentru firma care le distribuia, da! Era vorba despre supravieţuire la acea firmă. Patronul giurgiuvenilor a plătit o parte din datorie, aproximativ 1.000 de lei, însă ulterior nu s-a mai plătit nimic, iar suma aproape că s-a dublat. Sînt mulţi creditori care ar dori să ceară insolvenţa clubului, însă Niculae o să le plătească datoriile”, au detaliat sursele FANATIK.RO.

Mesajul lui Niculae pentru jucători

Pentru a linişti cît de cît apele în cadrul clubului, mai ales că echipa este pe primul loc în acest moment în Liga 1, iar o eventuală participare în Liga Campionilor ar aduce un bonus material consistent pentru redresarea corabiei, finanţatorul giurgiuvean şi-a trimis soţia să discute atît cu Petre Buduru, Dani Coman, cît şi cu jucătorii, pentru ca aceştia să înţeleagă că situaţia o să se redreseze.

„Am încercat să facem un credit pentru echipă, dar ne-a fost respins! Totuşi, urmează să intre banii din Europa League, aproximativ 900.000 de euro. Aceşti bani vor fi redirecţionaţi în totalitate către echipă. Situaţia nu este uşoară, mai ales că patronul este la închisoare, vreau să înţelegeţi că este doar un moment nefast, nimic mai mult”, a fost mesajul soţiei lui Ioan Niculae către jucători.

 

„Eu şi staff-ul meu sîntem neplătiţi de trei luni! Aşa ceva nu poate să mai continue, trebuie să am o discuţie cu şefii pentru a vedea ce facem” (Marius Şumudică)

„Nu avem nici o garanţie că ne vom lua banii atît timp cît domnul Niculae se află la închisoare. E dreptul nostru de a ne depune memorii” (Florin Lovin)

 

20.000 euro lunar este cel mai mare salariu din lotul lui Şumudică, Valerică Găman cîştigînd această sumă

ADVERTISEMENT