Fotbal intern

Universitatea Craiova și-a testat toți jucătorii și antrenorii de coronavirus. Au venit rezultatele!

08.05.2020 | 13:34
Universitatea Craiova sia testat toti jucatorii si antrenorii de coronavirus Au venit rezultatele
ADVERTISEMENT

Formațiile din Liga 1 au primit acceptul să-și reia pregătirile odată cu ieșirea din starea de urgență, dar trebuie să îndeplinească mai multe condiții de siguranță, printre acestea fiind și aceea de a testa obligatoriu toți jucătorii și membrii staff-ului tehnic.

Condițiile care trebuie îndeplinite de echipe înainte și după reluarea pregătirilor, preconizate a avea loc începând cu 15 mai, au fost anunțate la începutul acestei săptămâni de Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, dar au fost incluse și de LPF în protocolul obligatoriu pentru cluburi.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 8 mai, ora 13:10. Vineri, 8 mai, au venit rezultatele testelor pentru coronavirus la toți jucătorii și membrii staff-ului tehnic. Toate sunt negative!


ȘTIREA INIȚIALĂ, 6 mai, ora 21:37

Universitatea Craiova și-a testat miercuri toți jucătorii și membrii staff-ului tehnic. Vineri se primesc rezultatele

CFR Cluj a fost prima echipă care și-a chemat marți jucătorii la stadion pentru a-i teste da COVID-19, iar Universitatea Craiova i-a urmat exemplul la doar o zi distanță. Miercuri, toți fotbaliștii și membrii staff-ului tehnic au fost chemați la analize pentru a se vedea dacă au fost sau nu infectați cu temutul virus, rezultatele testelor urmând a fi făcute cunoscute în cursul zilei de vineri.

ADVERTISEMENT

La testare a fost prezent chiar și brazilianul Gustavo Vagenin, jucător care s-a reîntors la Universitatea Craiova în această primăvară după o experiență de aproape doi ani la echipa chineză Liaoning. El a stat în carantină 14 zile la un hotel din Craiova, de unde a ieșit în această dimineață.

„Am cumpărat ce a fost nevoie și am făcut testarea. Acum așteptăm rezultatul testelor. Dar am făcut totul în nume propriu, nu a existat altcineva care să ne ajute, de exemplu Liga. Cred că în două zile primim rezultatul”, a declarat patronul Mihai Rotaru.

ADVERTISEMENT

A lipsit Pigliacelli, se caută variante să fie adus în țară

De la testarea de miercuri a jucătorilor Universității Craiova a lipsit portarul Mirko Pigliacelli, aflat în Italia natală. Conducătorii clubului caută soluții să-l aducă și pe acesta cât mai repede cu putință în Bănie, pentru a putea intra în programul echipei alături de coechipierii săi.

Se ia în calcul chiar și varianta ca lui Mirko să-i fie luate bilete de avion pe rute ocolitoare, în cazul în care zborurile directe din Italia către România vor fi în continuare interzise. Oricum, cert este faptul că în momentul în care va ajunge la Craiova, Pigliacelli va intra și el în carantină timp de 14 zile.

ADVERTISEMENT

S-a renunțat la cantonamentul din străinătate

Jucătorii Universității Craiova au fost printre primii care și-au reluat antrenamentele, în mod individual, în grupuri de maxim trei, la baza de pregătire a clubului. Ca un fapt inedit, ei au luat modelul marilor echipele din străinătate, și s-au antrenat cu măști personalizate pe față.

Conducătorii oltenilor luaseră în calcul la un moment dat posibilitatea de a duce echipa într-un stagiu de pregătire centralizat în străinătate, în Cehia, Austria sau Germania, dar au renunțat până la urmă la idee.

„Nu s-a putut să plecăm în străinătate. Am spus că dacă nu reușim până luni, nu mai are niciun sens. După 15 mai nu se mai prelungește starea de urgență. Nu are rost să plecăm într-un loc unde nu se știe 100% ce se va întâmpla. A căzut această variantă. Am muncit la ea o săptămână, dar din păcate nu s-a putut. Ar fi fost un lucru bun să ne antrenăm împreună”, a dezvăluit Mihai Rotaru motivul pentru care echipa a renunțat la stagiul de pregătire din străinătate.

ADVERTISEMENT
Tags: