Sport

Sibiul, orașul numărul 8 din istoria finalelor Cupei României Betano. Ce avantaj are Universitatea Cluj pentru duelul cu Sepsi

Mai sunt doar două zile până la finala Cupei României dintre Sepsi și Universitatea Cluj, iar ultimul act al competiției se va desfășura în premieră la Sibiu.
22.05.2023 | 20:44
Sibiul orasul numarul 8 din istoria finalelor Cupei Romaniei Betano Ce avantaj are Universitatea Cluj pentru duelul cu Sepsi
Mai sunt doar două zile până la finala Cupei României dintre Sepsi și Universitatea Cluj, iar ultimul act al competiției se va desfășura în premieră la Sibiu. Sursă foto: Facebook Stadionul Municipal Sibiu
ADVERTISEMENT

Marea bătălie pentru trofeu va avea loc miercuri, 24 mai, de la ora 20:30, pe stadionul formației FC Hermannstadt, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, dar un succes are dublu impact pentru că echipa care se va impune va merge și în cupele europene.

Finala Cupei României Betano se desfășoară în premieră la Sibiu

Sibiul se pregătește pentru marea sărbătoare a finalei Cupei României Betano dintre Sepsi și Universitatea Cluj, aceasta fiind prima dată când orașul din centrul țării găzduiește ultimul act al competiției.

ADVERTISEMENT

Prima finală s-a disputat în 1934 la Timișoara, dar rejucarea ei s-a mutat în Capitală. Abia în 1989, prin Brașov, ultimul act al Cupei a ieșit din nou din București! În 2007, Timișoara primește iar ultimul act, de data aceasta prin stadionul ”Dan Păltinișanu” (în 1934 fusese ”Electrica’’).

Doar șapte orașe au primit până în 2023 onoarea de a găzdui ultimul act din Cupa României Betano. Topul este dominat autoritar de București, iar după Capitală urmează Ploiești (4 finale), Brașov și Timișoara (câte două fiecare), Târgu Jiu, Iași și Piatra Neamț.

ADVERTISEMENT

Practic, Sibiul devine al doilea oraș din Ardeal, după Brașov, gazdă prin finala Cupei României Betano din sezonul 2022-2023! O performanță istorică, având în vedere că ne așteaptă finala numărul 85 a competiției!

U Cluj, rezultate pozitive pe noul stadion din Sibiu

Noul stadion ”Municipal” din Sibiu, inaugurat la finele anului trecut, are o capacitate de 12.363 de locuri și aici joacă formația FC Hermannstadt. De multe ori, finala s-a disputat pe arene cu capacitate mai mică decât cea sibiană, e suficient să ne gândim la finalele găzduite de Brașov și stadionul Regie din Capitală, ori la ultimul act disputat la Iași, Târgu Jiu ori pe ”Electrica” bănățeană.

ADVERTISEMENT

Sepsi nu a apucat să joace încă pe noul stadion din Sibiu! De la inaugurarea arenei, în decembrie 2022, covăsnenii au întânit FC Hermannstadt doar pe teren propriu, apoi au avut drum separat în play-off.

În schimb, pentru Universitatea Cluj stadionul finalei pare să îi priască! A jucat deja aici trei partide, două în campionat (sezon regulat și play-off), dar și sferturile de finală ale Cupei României Betano! S-a impus cu 1-0 în fața lui FC Hermannstadt în campionat, apoi cu 2-1 în Cupă!

ADVERTISEMENT

Biletele pentru finala Cupei României Betano au fost puse în vânzare, iar prețurile sunt mai mult decât accesibile pentru fanii care vor să fie prezenți la întâlnirea de pe arena Municipal din Sibiu. Un tichet costă 25 de lei la peluze și 40 de lei la tribune.


  • 1,26 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „1X” la meciul Sepsi – Universitatea Cluj

ADVERTISEMENT