Fotbal intern

Sică Dumitrescu, fost junior la Steaua, riscă 20 de ani de închisoare! Voia să fie peste Hagi!

25.02.2021 | 19:30
Sica Dumitrescu fost junior la Steaua risca 20 de ani de inchisoare Voia sa fie peste Hagi
Sică Dumitrescu, cel de-al doilea băiat al fostului mare internațional Ilie Dumitrescu, este singurul care a încercat să-i calce pe urme tatălui său, dar după ce a eșuat la juniorii de la Steaua, Sportul și Viitorul, s-a apucat de afaceri, iar acum a ajuns să riște 20 de ani de închisoare. Sursă foto: Facebook Sica Dumitrescu
ADVERTISEMENT

Sică Dumitrescu, cel de-al doilea băiat al fostului mare internațional Ilie Dumitrescu, este singurul care a încercat să-i calce pe urme tatălui său. Dar după ce a eșuat la juniorii de la Steaua, Sportul și Viitorul, s-a apucat de afaceri, iar acum a ajuns să riște 20 de ani de închisoare.

El a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru trafic intern de stupefiante de mare risc.

ADVERTISEMENT

În cadrul familiei Dumitrescu mai există antecedente cu droguri. În septembrie 2020, Iliuță (Toto) Dumitrescu, care este actor, a fost prins drogat la volan.

După o carieră ratată la juniorii de la Steaua, Sportul și Viitorul, Sică Dumitrescu riscă 20 de ani de închisoare

Fostul mare internațional Ilie Dumitrescu are patru copii din două căsătorii, dar singurul care și-a dorit cu ardoare să ajungă fotbalist a fost Sică, care a și jucat la grupele de juniori de la Steaua, Sportul și Viitorul. Puștiul nu a reușit în meseria aceasta, s-a apucat de afaceri, iar acum riscă 20 de ani de închisoare pentru trafic de droguri.

ADVERTISEMENT

Sică Dumitrescu s-a născut în 1993, cu un an înainte ca tatăl său să facă furori la CM din America, iar la vârsta de 7 ani își începea aventura în fotbal la clubul la care tatăl său a cunoscut cele mai mari performanțe: Steaua București.

După cinci ani petrecuți în Ghencea, acesta a fost mutat în curtea clubului Sportul Studențesc. Și în Regie ciclul a durat tot cinci ani. Deși talentat, puștiului nu-i stătea tot timpul mintea la fotbal și din această cauză și-a ratat șansele.

ADVERTISEMENT

Își dorea să ajungă mai mare ca tatăl său și ca Gică Hagi!

Dar numele l-a mai salvat o dată. În 2010, Gică Hagi, bunul prieten al tatălui său, i-a întins mâna și l-a luat la Academia sa de la Ovidiu. Din păcate, Sică nu s-a integrat în grup și nu s-a acomodat la malul Mării, așa că după doar câteva luni se întorcea în Capitală în speranța că va găsi o altă formație pentru care să joace.

„Vreau să demonstrez că nu ajutat de numele tatălui meu voi ajunge sus, ci pe puterile mele. Am fost duşmănit, mi-am auzit şi vorbe urâte, dar nu le pun la suflet, dimpotrivă, mă ambiţionează. Numele tatălui meu e uneori o povară, dar nimic nu va sta în calea destinului meu. Visez să fiu mai bun, să ajung mai departe decât tatăl meu şi decât Gică Hagi”, spunea Sică în momentul în care a ajuns la Viitorul.

ADVERTISEMENT

A fost ultima mare șansă în fotbal pe care a mai avut-o fiul lui Ilie Dumitrescu, care mai apoi a dat probe la FC Snagov, Juventus Colentina, UTA Arad și Ceahlăul Piatra Neamț, dar nu a reușit nicăieri și nu a fost păstrat.

„Am talent cu carul, toți antrenorii cu care am lucrat mi-au spus asta, dar nu am avut noroc. Tata, cu relațiile lui, putea să mă ajute, putea să pună o vorbă bună, dar n-a făcut-o. M-a ajutat puțin, la început, când eram mai mic, dar acum, când mi-a fost greu, și-a luat mâna de pe mine. Nici cu bani nu mă ajută. Îmi dă când și când”, povestea Sică.

Sică Dumitrescu a ajuns broker imobiliar

Dându-și seama că nu va reuși în fotbal, Sică Dumitrescu a încetat să-și mai facă speranțe și la vârsta de 21 de ani a decis să încerce în alt domeniu. După câțiva ani de căutări, cel de-al doilea băiat al lui Ilie Dumitrescu a ajuns broker imobiliar la Sud Rezidențial, firmă care construiește blocuri în Sectorul 4 al Capitalei.

De altfel, fiul fostului fotbalist este extrem de activ pe rețelele de socializare, majoritatea postărilor sale fiind despre proiectele imobiliare ale firmei unde activează. Chiar cu o oră înainte de a se anunța trimiterea sa în judecată, Sică a dat share la o postare a Asociației Dezvoltatorilor imobiliari din România – Urbanis care a trimis o scrisoare deschisă către Primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Din nefericire, și cariera de broker a lui Sică Dumitrescu ar putea să fie distrusă, el riscând o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare pentru trafic de droguri, după ce în cursul zilei de 18 ianuarie a fost surprins, împreună cu un alt bărbat, în timp ce vindea cocaină unei persoane, în schimbul sumei de 1.350 de lei.

ADVERTISEMENT