Fotbal intern

Șicane din Ardeal asupra Universității Craiova! Ce au scris clujenii pe o adresă oficială. Exclusiv

02.08.2020 | 16:47
Sicane din Ardeal asupra Universitatii Craiova Ce au scris clujenii pe o adresa oficiala Exclusiv
ADVERTISEMENT

De multe ori se spune că frumusețea fotbalului constă în emoțiile unui meci. Totuși, luni seară, suporterii olteni vor avea parte de o trăire peste ceea ce înseamnă emoția.

Stadionul „Ion Oblemenco” va fi scena fotbaliștilor de la Universitatea Craiova și CFR Cluj în piesa sportului rege ce va decide campioana din acest al Ligii 1.

ADVERTISEMENT

Fără războaie mediatice între cele două echipe combatante în lupta pentru titlul, războiul dintre Craiova și CFR s-a dus în liniște. Astfel, oficialii Universității s-au pomenit cu șicane venite din Ardeal pe ceea ce înseamnă o foaie oficială.

Șicane venite din Ardeal spre Craiova: „Către FC Universitatea…”

După victoria CFR-ului din Cluj pe „Arena Națională”, în fața FCSB-ului, a devenit clar faptul că Universitatea Craiova trebuie să dovedească pe teren că are față de campioană. Fără joc de 15 zile, oltenii primesc vizita fostei campioane în „bătălia pentru titlu”, cea mai mediatizată frază din ultima vreme, de parcă se știa faptul că derby-ul va decide campioana. Însuși Gigi Becali a declarat că nu vrea să arbitreze acest duel.

ADVERTISEMENT

Derby-ul nu e derby fără ceva șicane. Chiar dacă nu avem o explozie de jigniri în mass-media, „războiul” se poate duce și prin alte căi. De data aceasta, CFR Cluj a ales o metodă inedită să șicaneze conducerea clubului din Bănie. FANATIK a intrat în posesia unui document oficial în care clujenii numesc echipa din Bănie „FC Universitatea Craiova”.

 

Craiova, patronată de Mihai Rotaru este înscrisă la LPF și FRF cu numele de „Universitatea Craiova”, nicio urmă de „FC” sau „Fotbal Club”. Cele două instituții au luat această decizie în baza hotorârii Înaltei Curți de Casație și Justiție care spunea: „„Clubul Sportiv Universitatea Craiova este una și aceeași entitate din 1948 până în prezent, dobândind personalitate juridică în 1969. Clubul Sportiv Universitatea Craiova este singura entitate sportivă ce poate purta numele de „Universitatea Craiova”. 

ADVERTISEMENT

Astfel, Comitetul Executiv al FRF decidea în urmă cu aproximativ un an de zile: „Aprobă cu unanimitate de voturi solicitarea U Craiova 1948 Club Sportiv SA de a folosi în competiții denumirea Universitatea Craiova, cu mențiunea că în situația în care apare o hotărâre judecătorească care să anuleze marca, să suspende sau să limiteze dreptul de utilizare a mărcii respective sau să anuleze contractul de utilizare a mărcii, clubul solicitant să revină de îndată la participarea în competiții sub denumirea acestuia astfel cum este aceasta înscrisă în evidențele Registrului Comerțului”.

Denumirea de „FC Universitatea Craiova” aparține Clubului Sportiv condus de Pavel Badea

Prin asocierea dintre U Craiova 1948 Club Sportiv SA și Clubul Sportiv Universitatea Craiova, echipa din prima ligă are dreptul de folosință al palmaresului, numelui și a brandului, în general. Într-o declarație în exclusivitate pentru FANATIK, președintele Clubului Sportiv de drept public, Pavel Badea, spunea: „Clubul Sportiv Universitatea Craiova este titularul mărcilor Fotbal Club Universitatea Craiova și FC Universitatea Craiova. 

ADVERTISEMENT

Numele acesta trebuie apărat, a făcut istorie la nivel de comunitate, este un brand pentru craioveni și trebuie să îl păstrăm curat. Noi avem mărcile FC Universitatea și Fotbal Club Universitatea de câțiva ani, dar nu am vrut să ieșim în față. Nu am nevoie de promovare, vreau doar să se respecte deciziile judecătorești.

Înalta Curte de Casație și Justiție: „Familia Mititelu a înregistrat cu rea credință numele Universitatea Craiova. Știți bine că există o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție în care spune clar că familia Mititelu a înregistrat cu rea credință numele „Universitatea Craiova”. Singura entitate abilitată să poarte acest nume este Clubul Sportiv Universitatea, noi facem doar să apărăm ceea ce este al nostru.”

Clujenii vor sta la același hotel ca FCSB! Coincidență fericită pentru Universitatea Craiova?

CFR Cluj se va deplasa în Bănie cu o cursă charter, nedorind să mai aibă probleme în ceea ce înseamnă suspiciunile de coronavirus. Duminică, clujenii se vor caza la același hotel la care a stat și FCSB în ultimul meci disputat pe „Ion Oblemenco”. Totul s-ar putea întâmpla într-o coincidență fericită pentru Universitatea Craiova. Bucureștenii au pierdut, scor 1-2 și nu au mai emis pretenții la titlu.

De data aceasta, hotelul luxos situat la kilometrul 0 al orașului Craiova va găzdui delegația venită de la București. În partida tur a play-off-ului, Universitatea Craiova s-a impus cu 3-2 și a relansat bătălia pentru câștigarea campionatului. Elvir Koljic, Valentin Mihăilă și Alexandru Cicâldău au înscris pentru Știința, în timp ce gazdele au punctat prin Ciprian Deac și Paulo Vinicius.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – CFR Cluj: 1,60 este cota pentru “sub 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT