Premier League

Sicriul cu trupul neînsuflețit al patronului lui Leicester, depus în templul din Bangkok. Funeraliile țin 7 zile

03.11.2018 | 14:06
Sicriul cu trupul neinsufletit al patronului lui Leicester depus in templul din Bangkok Funeraliile tin 7 zile

Sicriul cu trupul neînsuflețit al patronului lui Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabha, a ajuns vineri în Bangkok și a fost depus în templul din oraș. Funeraliile încep sâmbătă, 3 octombrie și vor dura mai multe zile, conform tradițiilor budiste, iar jucătorii lui Leicester se vor deplasa în capitala Thailandei după meciul împotriva celor de la Cardiff City, din Premier League, pentru a participa la ceremonia de înmormântare.


UPDATE, ora 14.00 / Rămășițele lui Vichai Srivaddhanaprabha au fost depuse într-o urnă uriașă de aur, donată chiar de către regele Thailandei.

Rămășițele lui Vichai Srivaddhanaprabha, depuse într-o urnă de aur
Rămășițele lui Vichai Srivaddhanaprabha, depuse într-o urnă de aur

Omul de afaceri de 60 de ani se afla alături de alte 4 persoane la bordul elicopterului care s-a prăbușit și a luat foc într-o parcare din apropierea King Power Stadium, la finalul meciului dintre Leicester City și West Ham United, terminat la egalitate, scor 1-1 în Premier League. În timp ce în Anglia fanii și oamenii din fotbal încă mai trec prin fața stadionului pentru a-i aduce un ultim omagiu, în țara sa natală totul a fost pus la punct pentru ca Vichai Srivaddhanaprabha să fie condus pe ultimul drum.

Funeraliile patronului lui Leicester încep în Bangkok
Funeraliile patronului lui Leicester încep în Bangkok

Funeraliile patronului lui Leicester încep în Bangkok

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Vichai Srivaddhanaprabha a fost depus vineri în templul Wat Debsirindrawas Ratchaworawiharn. Funeraliile încept sâmbătă, 3 octombrie, și țin 7 zile, conform tradiției budiste. La ceremonie vor participa și fiul acestuia, Aiyawatt, dar și soția sa, Aimon. Angajații de pe King Power Stadium au ajuns deja în capitala Thailandei și se pregătesc pentru ritual. Pentru că beneficiază de sponsorizare regală, ritualul începe cu îmbăierea care are loc chiar în templu.

Vor urma apoi 7 zile în care vor fi recitate pasaje speciale pentru astfel de ceremonii. Data incinerării încă nu a fost stabilită. “Ne-au integrat în familia lor, asta a fost special la el. Jucătorii au călătorit în Dubai și au petrecut momente minunate alături de Vichai. Pentru el, jucătorii erau copii lui, familia lui”, a declarat Claude Puel, care va pleca alături de jucători în Bangkok după meciul din Premier League.