Cortegiul funerar al Reginei Ana a ajuns la Castelul Peleş. Porţile palatului au fost închise. Toate ceremoniile de azi vor fi private

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
09/08/2016, 18:27
Cortegiul funerar al Reginei Ana a ajuns la Castelul Peleş. Porţile palatului au fost închise. Toate ceremoniile de azi vor fi private

UPDATE 18.08: Sicriul a fost depus în Holul de Onoare al castelului, unde va rămâne până miercuri la ora 18.30.

UPDATE 18.00 Va urma o scurtă ceremonie religioasă ortodoxă. Sicriul este urcat în aceste momente pe treptele castelului. Se închid uşile palatului. Toate ceremoniile sunt private. Mâine vor putea veni toţi reprezentanţii corpului diplomatic.

UPDATE 17.57 Sicriul cu trupul Reginei este scos din maşină şi va fi dus de Garda de Onoare către curtea interioară.

UPDATE 17.51 Cortegiul funerar a ajuns la Castelul Peleş. Când va ajunge pe terasă se va auzi un sunet de trompetă în semn de onoare. Când se va intra în Holul de Onoare va fi un fel de salut. Publicul nu are acces.

UPDATE 17.41 Cortegiul funerar al Reginei Ana a ajuns la Sinaia. În câteva minute va sosi la Castelul Peleş.

UPDATE 17.31 Preşedintele Klaus Iohannis va merge miercuri dimineaţa la Castelul Peleş pentru a prezenta condoleanţe la moartea Reginei Ana. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Iohannis va prezenta condoleanţele la ora 10,00.

Premierul Dacian Cioloş va prezenta condoleanţe la ora 15,00, conform agendei postate pe site-ul Guvernului. Până miercuri, la ora 18,30, sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana este aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş.
Miercuri sunt aşteptate la Castelul Peleş oficialităţile pentru a transmite condoleanţe: reprezentanţii Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO şi ai organizaţiilor internaţionale, reprezentanţi ai instituţiilor statului, din partea Instituţiei Prezidenţiale, a Preşedinţiei Republicii Moldova, membri ai Guvernului României şi Guvernului Republicii Moldova, membri ai parlamentelor celor două ţări. Sunt aşteptaţi de asemenea reprezentanţi ai Academiei Române şi ai Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice şi din partea altor culte.

UPDATE 16.00 La Sinaia a început să plouă la scurt timp după ce sicriul cu trupul reginei a ajuns în România. La Castelul Peleş urmează o ceremonie scurtă şi extrem de sobră.

Sicriul va fi purtat de militari, urmând ca mai apoi trupul să fie dus în holul Castelului Peleş.

Mâine dimineaţă, de la ora 10, vor fi reprezentanţi ai instituţilor publice, preşedintele Moldovei, preşedinţii Senatului şi ai Camerei Deputaţilor.

Citeşte mai mult pe www.antena3.ro

……………………………………………………………………………………………………………………………………

O aeronavă Tarom va aduce, marţi, în ţară, sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana, urmând ca pe parcusul a patru zile să aibă loc ceremonii la Castelul Peleş, la Palatul Regal şi la Curtea de Argeş, unde regina va fi înmormântată. Regele Mihai nu va participa la aceste ceremonii, ca urmare a recomandării medicilor.

De la Aeroportul Henri Coandă, sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi transportat, marţi, la Castelul Peleş, unde va fi depus în Holul de Onoare. La Castelul Peleş va fi oficiată o slujbă ortodoxă de către IPS Nifon, în prezenţa IPS Ioan Robu. Miercuri, între orele 10.00 şi 18.00, sunt aşteptate oficialităţile care doresc să-i aducă un ultim omagiu reginei.

Miercuri seară, trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus la Palatul Regal din Bucureşti şi va fi depus în Sala Tronului. Începând de joi, timp de două zile, între orele 8.00 şi 22.00, accesul va fi liber pentru toţi cei care doresc să-i aducă reginei un ultim omagiu. Pentru cei care vor veni la Palatul Regal există însă şi condiţii, legate de ţinuta decentă, deţinerea unui act de identitate, dar şi de interdicţia de a face fotografii, de a pune flori direct la catafalcul reginei sau de a purta bagaje voluminoase.

Sâmbătă, la ora 10.55, sicriul cu corpul neînsufleţit al Reginei Ana va fi aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal, chiar în faţa palatului. Accesul publicului în Piaţa Palatului este liber, în zonele special amenajate pentru participanţi.

La 11.30 cortegiul mortuar va pleca din Piaţa Palatului şi va merge, cu viteză redusă, pe traseul Piaţa Palatului Regal – Bulevardul Magheru – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piaţa Charles de Gaulle – Arcul de Triumf. De la Arcul de Triumf, cortegiul funerar va continua traseul, cu viteză obişnuită, către Curtea de Argeş, în intervalul orar 12.00 – 14.45, pe ruta Arcul de Triumf, Mogoşoaia, Buftea, Titu, Găeşti, Topoloveni, Piteşti, Curtea de Argeş. Cortegiul funerar nu se va opri, de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localităţi.

Sâmbătă, la ora 15.00, va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş. Slujba va fi oficiată de IPS Calinic al Argeşului, în prezenţa IPS Ioan Robu.

Sunt aşteptaţi să participle la funeraliile Reginei Ana reprezentanţi ai caselor regale din Europa, presa spaniolă dând deja ca sigură prezenţa Reginei Sofia. Există şi voci conform cărora Casa Regală britanică ar putea fi reprezentată de Prinţul Charles. Lista oficială a membrilor caselor regale străine care vor veni în România va fi anunţată, joi, de Casa Regală.

Sursă: www.romaniatv.net

Ştirea MOMENTULUI

Bogdan Planic nu vrea să plece de la FCSB: “Mă concentrez 100% pe dubla cu Rapid Viena”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×