Alegeri 2024

Siegfried Mureșan, candidat pentru un nou mandat de vicepreședinte al Grupului PPE

Liberalul a obținut un nou mandat de europarlamentar la alegerile din 9 iunie. Siegfried Mureșan vrea și un nou mandat de vicepreședinte în Grupul PPE
18.06.2024 | 17:02
Siegfried Muresan candidat pentru un nou mandat de vicepresedinte al Grupului PPE
Siegfried Mureșan vrea un nou mandat de vicepreședinte al Grupului PPE Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Eurodeputatul a declarat că miercuri va candida „la prima funcție importantă pentru România din noul mandat al Parlamentului European” și a detaliat care vor fi prioritățile sale pentru noul mandat.

Siegfried Mureșan, candidat pentru un nou mandat de vicepreședinte al Grupului PPE

Siegfried Mureșan a explicat care au fost realizările sale în calitate de vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European în mandatul ce tocmai se încheie.

ADVERTISEMENT

„Candidez la prima funcție importantă pentru România din noul mandat al Parlamentului European.  Mâine, la 10 zile de la alegerile europarlamentare, voi candida pentru un nou mandat de vicepreședinte al Grupului PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

Am deținut această funcție și în precedentul mandat de europarlamentar, coordonând pozițiile grupului în ceea ce privește bugetul Uniunii Europene și politica agricolă europeană.

ADVERTISEMENT

Prin această funcție, am obținut sprijinul Grupului PPE pe toate voturile importante în Parlamentul European privind alocarea de fonduri europene pentru România.

De asemenea, am obținut sprijinul Grupului PPE pentru apărarea intereselor fermierilor români și pentru sprijinirea integrării europene a Republicii Moldova”, a scris europarlamentarul pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Acesta a enumerat și obiectivele pe care și le propune în noul mandat. Printre acestea se numără izolarea europarlamentarilor extremiști cu scopul de a-i împiedica să influențeze deciziile europene.

„În următorul mandat, îmi propun: Să apăr în continuare fondurile europene alocate României; Să apăr în continuare interesele fermierilor români;

ADVERTISEMENT

Să sprijin crearea unei majorități proeuropene în Parlamentul European, formată din Grupul PPE, din Socialiștii Europeni și din Grupul Renew. Astfel, europarlamentarii extremiști, antieuropeni, precum AUR, vor fi izolați și nu vor putea influența deciziile europene;

Să susțin Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană”, a anunțat Siegfried Mureșan.

ADVERTISEMENT