Alegeri 2024

Sighiartău, despre convocările lui Ciolacu privind prezidențialele. „PNL nu a fost consultat, Predoiu nu a avut mandat să ne reprezinte”

Sighiartău denunță „mascarada consultărilor” cu Ciolacu. „Oficial, PNL nu a fost consultat și nici Predoiu nu a avut mandat să reprezinte partidul”
01.07.2024 | 22:07
Sighiartau despre convocarile lui Ciolacu privind prezidentialele PNL nu a fost consultat Predoiu nu a avut mandat sa ne reprezinte
Sirghiartău spune că „mascarada consultărilor” arată „o coaliție nefuncțională” / Foto: captură, sighiartau.ro
ADVERTISEMENT

Robert Sighiartău, deputat PNL, a declarat, luni, că liberalii nu au fost consultați în legătură cu calendarul alegerilor prezidențiale, în cadrul discuțiilor premierului Marcel Ciolacu cu partidele parlamentare, și nici ministrul Cătălin Predoiu nu a fost mandatat de PNL să-i reprezinte pe liberali la aceste consultări.

„E clar că e o coaliție nefuncțională”

Robert Sighiartău a comentat, luni, faptul că premierul Marcel Ciolacu a început consultările cu partidele politice, pentru stabilirea datei alegerilor prezidențiale și parlamentare fără PNL. Sighiartău a precizat că, oficial, liberalii nu au fost consultați cu privire la acest subiect dar nici ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, nu a fost mandatat de liberali să reprezinte partidul la aceste consultări

ADVERTISEMENT

„Oficial, PNL nu a fost consultat și nici domnul Predoiu nu a avut mandat din partea PNL-ului să reprezinte partidul la aceste consultări. Asta este realitatea dacă ne luăm după statut și cum ar trebui să lucreze un partid mare și sănătos la cap. Sigur, dânsul știe mai bine de unde a avut mandat iar în ceea ce privește mascarada asta cu consultările e clar că e o coaliție nefuncțională care, sigur, în acest moment funcționează, dar funcționează pe modul avarie”, a declarat Robert Sighiartău la B1TV.

„PNL încasează și PSD își face făcutele”

Robert Sighiartău a mai spus că nu este de acord ca liberalii să nu răspundă la ironiile și la atacurile social-democraților din ultima vreme, precizând că „sunt mai mulți colegi” care cer ieșirea PNL de la guvernare.

ADVERTISEMENT

„Sunt mai mulți colegi care spun lucrurile astea, Adrian Cozma, Florin Cîțu și încă câțiva alți colegi. Sigur, nu a fost un vot, nu a fost o decizie clară din partea conducerii restrânse. E clar că încă din partea conducerii restrânse din partea domnului Ciucă încă nu se dorește acest lucru”, a precizat Robert Sighiartău.

„Nu înțeleg din ce motive mai ales că dânsul a fost jignit de Ciolacu și nu am văzut să își ceară scuze Ciolacu. Dacă dorește să fie umilit e clar că noi avem o problemă în momentul în care atacă direct partenerul, Marcel Ciolacu atacă direct camaradul Nicolae Ciucă, iar nu există o reacție pe măsură din parte PNL asta arată că PNL încasează și PSD își face făcutele”, a declarat deputatul PNL.

ADVERTISEMENT

 

Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de...
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de căldură din istorie. Vom resimți temperaturi de peste 45 de grade
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
GEST ȘOCANT făcut de BIDEN la SUMMITUL NATO!
GEST ȘOCANT făcut de BIDEN la SUMMITUL NATO!
De ce s-au despărțit Jador și Oana Ciocan. Tânăra a rupt tăcerea
De ce s-au despărțit Jador și Oana Ciocan. Tânăra a rupt tăcerea
Un elvețian ar putea primi 5 milioane de euro după ce a alunecat...
Un elvețian ar putea primi 5 milioane de euro după ce a alunecat într-o baltă de lichior în aeroportul Heathrow
După Ileana Stana Ionescu, acum vine o altă veste tristă din lumea filmului....
După Ileana Stana Ionescu, acum vine o altă veste tristă din lumea filmului. Un actor iubit de o țară întreagă s-a stins la doar 46 de ani!
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici