Fotbal intern

Siglele înregistrate de Adrian Mititelu, contestate în instanță: „Apărăm ce este al nostru!” Exclusiv

13.10.2020 | 21:52
Siglele inregistrate de Adrian Mititelu contestate in instanta Aparam ce este al nostru Exclusiv
Sigla purtată în acest moment de FCU sursă foto: fcuniversitatea.ro
ADVERTISEMENT

Cluburile de fotbal din Craiova dețin supremația în primele două ligi ale României. Dacă trupa lui Mihai Rotaru nu a pierdut niciun punct în actualul sezon al Ligii 1 și se află pe primul loc, nici FC U Craiova 1948, echipă patronată de Adrian Mititelu, nu s-a lăsat mai prejos și trage tare pentru a promova din Liga 2.

Chiar dacă pe plan sportiv le merge bine, oltenii din eșalonul secund au alte tipuri de probleme. Pe lângă faptul că li s-a interzis să folosească sintagma „Universitatea Craiova”, oficialii de la FC U ar putea fi obligați să își schimbe și emblema de pe tricouri.

ADVERTISEMENT

Siglele și mărcile înregistrate de Adrian Mititelu sunt contestate în instanță de Clubul Sportiv Universitatea Craiova, iar directorul Pavel Badea a acceptat să vorbească pentru FANATIK despre procesele intentate pentru a apăra clubul.

Siglele înregistrate de Mititelu, contestate în instanță: „Apărăm ce este al nostru!”

Clubul Sportiv Universitatea Craiova deține din anul 2018 mărcile „Fotbal Club Universitatea Craiova” și „FC Universitatea Craiova”, fiind înregistrate la OSIM și, de asemenea, celebra siglă cu „leul” se află în patrimoniul entității de drept public. Prin asocierea cu U Craiova 1948 Club Sportiv SA, societatea care controlează clubul din Liga 1, echipa lui Mihai Rotaru poate să folosească exclusiv emblema istorică și denumirea de „Universitatea Craiova”.

ADVERTISEMENT

În luna mai, Tribunalul București a interzis ca FC U Craiova 1948 să mai folosească sintagma „Universitatea Craiova”, iar Curtea de Apel a menținut decizia. Atunci, clubul din Liga 2 a emis un comunicat: „Astăzi, Curtea de Apel București a stabilit ca măsură provizorie până la soluționarea fondului în dosarul ce privește marca UNIVERSITATEA CRAIOVA, proces în care ne judecăm cu Clubul Sportiv de Drept Public Universitatea din Craiova că nu mai avem voie să folosim denumirea de “UNIVERSITATEA CRAIOVA”! Prin urmare, ne vom conforma sentinței instanței de judecată, chiar dacă o considerăm nedreaptă și absurdă,” stătea scris pe site-ul oficial al echipei.

Ca urmare a acestei decizii, oficialii olteni au ajuns la concluzia că trebuie schimbat numele echipei pe pagina oficială de Facebook, din „FC Universitatea Craiova 1948” în „Fotbal Club Universitatea 1948”. De asemenea, de la înscrierea în Liga 4, în 2017, clubul a schimbat trei sigle, iar actuala emblemă nu are numele orașului Craiova înscripționat.

ADVERTISEMENT
sigle fc u craiova
Siglele folosite de FC U Craiova 1948 de la înscrierea în Liga 4 (2017). Emblema actuală nu are „Craiova” în denumire.

Pavel Badea, directorul CS Universitatea Craiova, a dezvăluit pentru FANATIK că procesele continuă: „Mai avem procese pentru a apăra ce este al nostru. Denumirea Universitatea Craiova ne aparține, suntem clubul sub coordonarea Ministerului Educației. Oricine ar fi directorul acestui club ar trebui să facă așa, să-și apere patrimoniul. Există multe înregistrări cu mărci și sigle care ar putea crea o confuzie.

Există decizia clară a Înaltei Curți de Casație și Justiție care a spus că familia Mititelu a înregistrat cu rea credință denumirea de Universitatea Craiova și noi vrem ca acest lucru să se respecte.Avem exclusivitatea în folosirea brandului.”

ADVERTISEMENT

FC U Craiova a scăpat de Nicolo Napoli, iar oficialii l-au pus antrenor pe Dan Vasilică

Clubul patronat de Adrian Mititelu a anunțat că Nicolo Napoli nu mai este antrenorul echipei, el fiind contestat în nenumărate rânduri de suporterii echipei, iar acest lucru se pare că a cântărit greu în luarea deciziei.

Deocamdată, activitatea echipei va fi condusă de Dan Vasilică, cel care a mai antrenat-o pe Șirineasa și Internațional Bălești, iar „secunzi” vor fi Ovidiu Dănănae și Adrian Filip. FC U Craiova este neînvinsă în actualul sezon al Ligii 2, cu cinci victorii și două egaluri, iar plecarea lui Napoli a fost surprinzătoarea, mai ales că a venit după ce trupa sa a umilit-o pe Rapid, scor 5-0. Tehnicianul italian se afla la cel de-al șaptelea mandat sub patronatul lui Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT