News

Sile Cămătaru ar putea fi eliberat pe caz de boală. De ce afecțiuni ar suferi liderul interlopilor din București

Sile Cămătaru, interlopul aflat după gratii pentru proxenetism, a cerut eliberarea din închisoare din motive medicale. Ar suferi de mai multe boli
04.06.2023 | 11:32
Sile Camataru ar putea fi eliberat pe caz de boala De ce afectiuni ar suferi liderul interlopilor din Bucuresti
Sile Cămătaru vrea în libertate pe caz de boală Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Vasile Balint, cunoscut drept Sile Cămătaru, se află încarcerat în Penitenciarul Mioveni, județul Argeș, după ce a fost condamnat definitiv în 2020 la 6 ani de închisoare. La această pedeapsă s-a adăugat un rest de 3 ani, ceea ce înseamnă că interlopul trebuie să petreacă 9 ani după gratii.

Sile Cămătaru ar putea fi eliberat pe caz de boală

Pentru că a susținut în cererea de eliberare că suferă de o boală cronică gravă și ar avea inclusiv probleme cardiace, instanța i-a cerut lui Sile Cămătaru să depună la dosar acte medicale, relatează Gândul.

ADVERTISEMENT

Sile Cămătaru s-ar fi confruntat cu ai multe probleme de sănătate de când se află în detenție. Suferind de diabet, acesta s-ar fi îmbolnăvit, mai întâi, de Covid-19, după care ar fi întâmpinat și unele probleme de natură cardiacă.

Deși a executat doar trei dintre cei nouă ani, Sile Cămătaru a solicitat Judecătoriei Pitești să fie pus în libertate. Potrivit sursei citate, la termenul din 24 mai, instanța a amânat cauza și i-a pus în vedere ca, până în 14 iunie, când va fi adus din nou la Judecătorie, să aducă documente medicale justificative.

ADVERTISEMENT

Judecătorul a mai anunțat în cadrul aceleiași înfățișări,  că la Penitenciarul Mioveni va fi trimisă o adresă prin care se va solicita data la care deținutul ”devine propozabil în vederea liberării condiţionate și data la care acesta poate fi liberat la termen”.

Sile Cămătaru a ajuns după gratii după ce anchetatorii au dovedit că era liderul unei rețele care furniza prostituate turiștilor străini care frecventau hotelul bucureștean Marriott.

ADVERTISEMENT

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în perioada iunie – octombrie 2014, ajutat de proxenetul Adrian Panduru, zis Limbă, Sile Cămătaru ar fi facilitate activitatea a cel puțin patru prostituate.

Adrian Panduru era cel care racola clienții, în special israelieni veniți la Marriott să joace la cazinou, în condițiile în care, în Israel, jocurile de noroc sunt interzise.

ADVERTISEMENT

Tariful prostituatelor era aproximativ 100 de euro sau 400 de lei pentru o oră, iar sumele creșteau în funcție de prelungirea duratei în care femeia rămânea în camera de hotel a clientului.

ADVERTISEMENT