Sport

Silkeborg, pe lista echipelor care au umilit-o pe FCSB în Europa! Lista “roş-albastră” de momente ruşinoase în cupele continentale. Video

Silkeborg s-a distrat cu FCSB, în etapa a 3-a din Conference League, iar danezii intră pe lista echipelor care i-au aplicat umilinţe "roş-albaştrilor" în Europa.
06.10.2022 | 21:40
Silkeborg pe lista echipelor care au umilito pe FCSB in Europa Lista rosalbastra de momente rusinoase in cupele continentale Video
Cele mai mari umilinţe suferite de FCSB în cupele europene
ADVERTISEMENT

FCSB a suferit o nouă umilinţă în Europa. Silkeborg s-a distrat cu rezervele “roş-albaştrilor”, scor 5-0, în etapa a 3-a din grupele Conference League. Danezii intră pe o listă a echipelor care nu au avut milă de jucătorii lui Gigi Becali.

Maccabi Haifa şi Manchester City i-au aplicat FCSB-ului cele mai drastice înfrângeri europene

În sezonul 2011-2012 din Europa League, FCSB, care pe atunci purta numele de Steaua, a fost umilită de Maccabi Haifa. Meciul din Israel s-a jucat pe 20 octombrie 2011, în etapa a 3-a din Grupa J, iar “roş-albaştrii” părăseau terenul după o înfrângere cu 0-5. La fel ca la meciul cu Silkeborg, bucureştenii erau conduşi cu 3-0 la pauză, după o primă repriză de coşmar.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a fost umilită de Maccabi Haifa, FCSB a reuşit să termine pe locul 2 în Grupa J. Calificată în 16-imile de finală, formaţia roş-albastră a fost învinsă de Twente în prima rundă a primăverii europene.

Cinci ani mai târziu, pe 16 august 2016, FCSB a trăit o nouă umilinţă, însă de această dată în faţa unui adversar de calibru. Echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf a fost învinsă, pe Arena Naţională, de Manchester City, scor 0-5, în manşa tur a play-off-ului Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Meciul a rămas în istorie şi pentru farsa pusă la cale de ultraşii din PCH, care au afişat, cu ajutorul suporterilor de la tribuna a II-a, mesajul “Doar Dinamo Bucureşti”. În meciul retur, de pe “Etihad”, FCSB a scăpat cu o înfrângere la limită, scor 0-1, şi şi-a continuat campania în grupele Europa League.

Două înfrângeri cu 1-5, în acelaşi sezon european, pentru Nicolae Dică

După plecarea lui Laurenţiu Reghecampf, pe banca FCSB-ului a venit Nicolae Dică, ultimul antrenor care i-a dus pe “roş-albaştri” în primăvara europeană. Cu toate acestea, actualul tehnician al vicecampioanei României a trăit două umilinţe în sezonul 2017-2018.

ADVERTISEMENT

Prima a venit în play-off-ul Ligii Campionilor, când Sporting Lisabona s-a distrat în returul cu FCSB. După un tur foarte bun în Portugalia, cu un egal alb, “roş-albaştrii” au fost umiliţi de “lei”, scor 1-5, cu patru goluri marcate în ultimele 30 de minute ale meciului.

FCSB a ajuns în Europa League, unde s-a clasat pe locul 2 într-o grupă cu Viktoria Plzen, Lugano şi Hapoel Be’er Sheva. Astfel, Nicolae Dică şi-a dus echipa în 16-imile de finală, unde manşa tur cu Lazio aducea speranţă în rândul fanilor.

ADVERTISEMENT

După 1-0 pe Arena Naţională, cu un gol marcat de Harlem Gnohere, returul de la Roma a fost groaznic. Pe “Olimpico”, tabela a arătat un sec 5-1, după un hat-trick al lui Ciro Immobile, Bastos şi Felipe Anderson. Golul de onoare venea în minutul 82, prin Gnohere, când italienii îşi asiguraseră deja calificarea în optimile de finală.

Alte înfrângeri grele, în Europa, pentru FCSB

  • FCSB – Real Madrid 1-4 (grupele Ligii Campionilor, sezonul 2006-2007)
  • FCSB – Lyon 3-5 (grupele Ligii Campionilor, sezonul 2007-2008)
  • FCSB – VfB Stuttgart 1-5 (grupele Europa League, sezonul 2012-2013)
  • FCSB – Chelsea 0-4 (grupele Ligii Campionilor, sezonul 2013-2014)
  • FCSB – Rosenborg 0-3 (play-off Europa League, sezonul 2015-2016)

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,18 este cota pentru ”peste 2,5 goluri” la Petrolul Ploiești – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT