Alegeri 2024

Silvestru Șoșoacă, sub control judiciar pentru 60 de zile. ”Nu am avut nici cea mai vagă idee că semnăturile erau false”. Update

Silvestru Șoșoacă a fost săltat de mascați și dus la Parchetul General. În același caz ar fi anchetat și George Simion, bănuit de instigare la falsificarea de semnături.
06.06.2024 | 00:09
Silvestru Sosoaca sub control judiciar pentru 60 de zile Nu am avut nici cea mai vaga idee ca semnaturile erau false Update
Silvestru Șoșoacă, săltat de mascați cu patru zile înainte de alegeri. De ce este acuzat soțul Dianei Șoșoacă. Foto: Inquam
ADVERTISEMENT
05-06-2024
21:08

Silvestru Șoșoacă, primele declarații

Silvestru Şoşoacă a fost plasat sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, pentru uz de fals şi fals în declaraţii.

„În cursul zilei de astăzi, 5 iunie 2024, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, faţă de un suspect, candidat la alegerile pentru Parlamentul European, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi fals în declaraţii.

Totodată, faţă de acesta s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile”, a anunţat miercuri Parchetul General, care a menționat că nicio altă persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat în acest dosar.

Politicianul a făcut declarații pe marginea acestui subiect în cadrul unei emisiuni televizate. Acesta a precizat că nu a fost citat, ci polițiștii au venit direct cu mandat de aducere.

„Nu m-au citat, au venit pur și simplu cu mandat de aducere, în fața blocului unde locuiesc acum”, a declarat Silvestru Șoșoacă la Antena 3 CNN.

Politicianul a mai precizat că nu doar George Simion l-a ajutat să strângă aceste semnături și că nu știa că o parte dintre acele semnături erau false.

„Nu numai. Tot spectrul naționalist s-a unit pur și simplu ca să mă ajute pe mine. Toate partidele și toate ONG-urile, după ce am încercat să-mi fac un partid al meu, cu care să lupt bine de tot și am fost oprit din cauza unei sesizări făcute de Diana, soția mea, că ea e Șoșoacă și e prejudiciată de faptul că eu pot să intru cu numele meu.

Au fost mai multe partide, unele neparlamentare, de fapt, cele mai multe neparlamentare, și ONG-uri. Eu am avut o doamnă avocat, deci eu am fost reprezentat de avocat acolo, prin procură, și ea, avocata mea, trebuia să verifice tot. Nu am avut nici cea mai vagă idee că erau false”, a mai spus Silvestru Șoșoacă.

05-06-2024
19:07

Diana Șoșoacă spune că are dovezi contra viitorului fost soț

Diana Şoşoacă, viitoarea fostă soţie a lui Silvestru Şoşoacă, susține că este în posesia înregistrării unei discuții între Silvestru Șoșoacă și europarlamentarul Cristian Terheș privind falsificarea de semnături pentru susținerea candidaturii lui Silvestru Șoșoacă.

„Nu ştiu (cum a strâns semnăturile – n.r.) , dar știu că există o înregistrare, o discuție între domnul Terheş și domnul Silvestru Șoșoacă, în noaptea dinainte de a-și depune candidatura, în care domnul Terheş spunea că atunci îi lucrează cele aproape 11.000 de semnături.

O am (înregistrarea – n.r.) și o s-o dau la Parchet. Nu știu câte semnături (au fost falsificate – n.r.), dar eu vă spun doar discuția între Terheș. 

Mai este domnul Ovidiu Zară, am înțeles că soția lui lucrează la Biroul Electoral Central și ea este cea care i-ar fi autorizat o parte din semnături, la solicitarea lui Ovidiu Zară. 

Deci, există o legătură între domnul Silvestru Șoșoacă și AUR.  S-a întâlnit de nenumărate ori cu George Simion și au pus la cale distrugerea mea și a partidului SOS România. 

Mai mult, în urmă cu câteva zile, domnul Silvestru Șoșoacă s-a întâlnit noaptea, pe la 23-24, cu domnul George Simion și au mai pus la cale ceva, nu știu ce. Deci este o lucrătură a AUR-ului pentru a încerca să oprească ascensiunea SOS România”, a susținut Diana Şoşoacă la Antena 3 CNN.

05-06-2024
09:52

George Simion ar fi anchetat pentru instigarea la falsificarea semnăturilor

Cazul lui Silvestru Șoșoacă, săltat de mascați pentru că și-ar fi falsificat semnăturile, devine și mai interesant. Asta, după ce G4Media a anunțat că liderul AUR, George Simion, ar fie anchetat de Parchetul General pentru că ar fi instigat la falsificarea semnăturilor pentru depunerea candidaturii lui Silvestru Șoșoacă la Parlamentul European.

Deși Parchetul General a anunțat oficial această anchetă, fără a preciza surse, G4Media susține că cel vizat de anchetă e George Simion. ”În luna aprilie 2024, liderul unei formațiuni parlamentare, deputat, i-a instigat, atât direct, cât și prin interpuși, pe mai mulți membri ai unei formațiunii politice și pe o serie de angajați ai Parlamentului României care desfășoară activități lucrative în cadrul formațiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susținători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024”, este precizat în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Silvestru Șoșoacă este unul dintre cei patru candidați independenți pentru Parlamentul European ale căror semnături au fost acceptate în primă instanță de BEC. Cu toate acestea, procurorii ar avea suspiciuni că mare parte din semnăturile depuse, care să-i susțină candidatura, ar fi false.

Silvestru Șoșoacă, săltat de mascați cu patru zile înainte de alegeri

Șoșoacă a fost vizitat chiar acasă de către mascați, însoțiți de procurori. Alături de Silvestru au mai fost ridicați patru indivizi care fac parte din echipa de campanie a lui Silvestru Șoșoacă, conform G4 Media. În urmă cu două luni, Silvestru Șoșoacă era condamnat definitiv la plata unei amenzi penale de 18.000 de lei pentru ultraj, după ce în decembrie 2021 a lovit un polițist.

ADVERTISEMENT

Omul legii venise să aplaneze un conflict în timpul unui interviu acordat de soția sa Diana Șoșoacă, unei echipe de televiziune din Italia.  Cu toate acestea, prima instanță a constatat că polițistul nu s-a constituit parte vătămată în acest dosar.

În decembrie 2021, Diana Șoșoacă suna la 112 în timp ce acorda un interviu, având un conflict cu cei din jur din cauza întrebărilor care i-au fost puse. La fața locului a ajuns o echipă de agenți de la Secția 4, unul dintre agenți fiind lovit de Silvestru Șoșoacă.

ADVERTISEMENT

”La data de 10.12.2021, în jurul orei 16,00, prin intermediul unui apel la 112, s-a solicitat intervenția organelor de poliție la un imobil din Sectorul 1. În momentul în care organele de poliție au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenții de poliție, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliție, cauzându-i suferințe fizice”, arătau procurorii.

Silvestru și Diana Șoșoacă divorțează cu scandal

Între timp, scandalul dintre soții Șoșoacă e cap de afiș în presa mondenă, după ce senatoarea l-a acuzat pe Silvestru că a lovit-o. Mai mult, Silvestru Șoșoacă a depus în instanță o cerere de divorț, deși cazul putea fi rezolvat mult mai simplu la notar.

ADVERTISEMENT

Cert e că Diana Șoșoacă a obținut un ordin de protecție împotriva soțului, care între timp a expirat. Bâlciul e departe de a se fi încheiat, însă. Asta, pentru că ultima nemulțumire a lui Silvestru Șoșoacă referitor la soția sa este faptul că aceasta a ales să candideze la Primăria Capitalei.

În așteptarea divorțului, Silvestru Șoșoacă promite că niciodată nu va mai călca pe strada unde locuiește actuala sa soție. ”Am încercat să merg către nordul Capitalei, trec pe lângă locuința Dianei și am evitat cele două străzi. Se pare că era foarte aproape. Mi se pare absurd să pui 200 de metri.

ADVERTISEMENT

Dosarul penal se deschide la primul bip, bip. Ieri eram la universitate, azi eram la Cișmigiu. Era dată deja rezoluția pentru îndepărtarea brățării, dar nu era făcută procedura la poliție”, a explicat Silvestru Șoșoacă.

ADVERTISEMENT