Fotbal international

Silvinho a fost demis de la Olympique Lyon! Tătărușanu ar putea fi antrenat de Laurent Blanc

08.10.2019 | 09:12
Silvinho a fost demis de la Olympique Lyon Tatarusanu ar putea fi antrenat de Laurent Blanc
ADVERTISEMENT

Brazilianul Silvinho a fost demis din funcția de antrenor principal al echipei Olympique Lyon, după unul dintre cele mai slabe starturi de sezon din ultimii ani. Tehnicianul lyonezilor nu l-a folosit în niciun meci pe internaționalul român Ciprian Tătărușanu, preferându-l în poartă pe portughezul Anthony Lopes.


UPDATE, 8 octombrie, ora 09:12 / Cotidianul L’Equipe scrie că fostul campion mondial și european Laurent Blanc este favorit să preia conducerea tehnică a echipei Olympique Lyon. Antrenorul în vârstă de 53 de ani a mai pregătit formațiile Girondins Bordeaux şi PSG, precum şi echipa naţională a Franţei. Cu Bordeaux, el a câştigat campionatul, în 2008/2009 şi Cupa Ligii, în acelaşi sezon, iar cu PSG, trei trofee de campion consecutive, două la rând ale Cupei Franţei şi alte trei la rând ale Cupei Ligii. Fostul fotbalist nu a mai antrenat din 2016.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 7 octombrie

Silvinho a fost demis de la Olympique Lyon

”Olympique Lyon a decis să pună în aplicare o procedură care ar putea duce la rezilierea contractului antrenorului Sylvio Mendes Campo Junior. Pe parcursul acestei proceduri, pregătirea echipei va fi asigurată de Gerald Baticle, sub coordonarea directorului sportiv Juninho”, se arată în comunicatul clubului Olympique Lyon despre demiterea lui Silvinho.

Fostul internațional brazilian Silvinho, în vârstă de 45 de ani, a fost numit la conducerea echipei Olympique Lyon la începutul acestui sezon. El se afla la prima aventură ca antrenor principal, după o carieră impresionantă ca jucător la formațiile Corinthians, Arsenal Londra, Celta Viga, FC Barcelona și Manchester City.

ADVERTISEMENT
Silvinho le dă indicații jucătorilor săi în meciul RB Leipzig – Olympique Lyon din Champions League

Tătărușanu nu a jucat niciun meci oficial la Lyon

După disputarea a nouă etape, Olympique Lyon se află pe locul 14 în clasamentul din Ligue 1, cu nouă puncte. În schimb, francezii au un parcurs bun în grupa din Champions League, acolo unde au acumulat patru puncte în două etape, după remiza de acasă cu Zenit Sankt Petersburg și victoria din deplasare cu RB Leipzig.

Ciprian Tătărușanu a ajuns și el în această vară la Olympique Lyon, după ce și-a închgeiat contractul cu FC Nantes. Internaționalul român nu a reușit să-i ia fața lui Anthony Lopes și s-a aflat pe banca de rezerve la toate meciurile, nouă în campionat și două în Champions League.

ADVERTISEMENT