News

Silvio Berlusconi, internat în spital, după primele simptome de coronavirus

04.09.2020 | 10:45
Silvio Berlusconi internat in spital dupa primele simptome de coronavirus
ADVERTISEMENT

Silvio Berlusconi a fost internat în spital, după primele simptome de coronavirus. Fostul șef al guvernului italian a ajuns la o unitate medicală ca o măsură de precauție, însă ”cadrul său clinic nu îngrijorează”.

Vă readucem aminte că Silvio Berlusconi a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, dar a promis că îşi va continua activităţile politice, înaintea alegerilor locale care vor avea loc în septembrie.

ADVERTISEMENT

”Din nefericire mi s-a întâmplat şi mie, dar continuu să lupt”, a transmis Berlusconi susţinătorilor săi, prin intermediul staff-ului său, cu care a avut o întâlnire video.

Silvio Berlusconi, spitalizat „din precauție”

Magnatul media în vârstă de 83 de ani a anunțat inițial că va rămâne în izolare la locuinţa sa din oraşul Arcore, la nord de Milano. Berlusconi va continua să ofere sprijin candidaţilor din partidul său de centru-dreapta Forza Italia, în alegerile locale programate să aibă loc pe 20-21 septembrie.

ADVERTISEMENT

Alberto Zangrillo, medicul personal al lui Berlusconi de la spitalul San Raffaele din Milamo, a declarat agenţiei de presă AdnKronos că fostul premier nu avea simptome inițial, dar a decis să se testeze pentru Covid-19 în urma unei vacanţe recente în Sardinia.

Insula mediteraneană a înregistrat în august o creştere puternică a numărului de cazuri de Covid-19, în urma venirii la plajă a turiştilor din toată Italia.

ADVERTISEMENT

Flavio Briatore, un prieten bun al lui Berlusconi şi proprietar al clubului de noapte Billionaire din Sardinia, a fost şi el testat pozitiv pentru noul coronavirus, luna trecută.

Italia, afectată de una dintre cele mai grave epidemii de Covid-19 din Europa, cu peste 270.000 de cazuri confirmate şi 35.500 de decese, a reuşit să ţină sub control epidemia, de la un vârf de decese şi infecţii consemnat în martie şi aprilie.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, ţara a înregistrat în august o creştere constantă a cazurilor noi, experţii acuzând adunările de oameni asociate cu sărbătorile şi viaţa de noapte.

Politicieni din întreg spectrul politic au trimis mesaje de sprijin lui Berlusconi, care a fost prim-ministru de patru ori. Chiar Luigi Di Maio, ministru de Externe şi fost lider al mişcării anti-establishment 5 stele, care a militat cu înverşunare împotriva lui Berlusconi, i-a urat o recuperare rapidă.

”Sper că va duce această bătălie cu forţa care l-a distins întotdeauna”, a afirmat Di Maio într-un comunicat de presă.

 

 

ADVERTISEMENT