Fotbal international

Silvio Berlusconi își pregătește revenirea în fotbal! Vezi ce club vrea să preia

05.09.2018 | 08:49
Silvio Berlusconi își pregătește revenirea în fotbal. A deţinut AC Milan între 1986-2017

Fostul patron al AC Milan, magantul italian Silvio Berlusconi, îşi pregăteşte revenirea în fotbal! După ce a vândut gruparea rossonero unui consorţiu chinez în 2017 pentru suma de 740 milioane euro, fostul prim-ministru al Italiei este aproape să se reîntoarcă în fotbal, fiind în discuţii avansate pentru preluare unui club de tradiţie, care activează la nivelul celei de-a treia ligi.

Clubul în cauză este Monza, oraş devenit celebru mai mult prin Marele Premiu de Formula 1 şi a faptului că de-a lungul timpului şi-a căpătat inclusiv o tristă faimă la acest capitol, ca urmare a faptului că trei piloţi au decedat pe acest circuit. Echipa de fotbal a fost înfiinţată în 1912, dar nu a cunoscut vreodată o ascensiune fulminantă la nivel de primă divizie. Maxim ce a reuşit a fost să joace în Serie B, acolo unde însă nu a mai ajuns de 18 ani.

Silvio Berlusconi îşi pregăteşte revenirea în  fotbal. Are 29 de trofee câştigate cu AC Milan

Silvio Berlusconinu a putut sta multă vreme departe de stadioane, după ce sosirea sa la AC Milan în 1986 a însemnat începutul unui serii nemaiîntâlnite în istoria clubului. În 31 de ani rossonerri au umplut vitrina cu nu mai puţin de 29 de trofee: 8 titluri în Serie A, o Cupă a Italiei, 7 Supercupe ale Italiei, 5 Ligi ale Campionilor, 5 Supercupe ale Europei, două Cupe Intercontinentale şi un Mondial al Cluburilor.

De numele lui se leagă şi revenirea în prim-planul Cupei Campionilor Europeni (actuala Champions League), prima finală jucată şi câştigată de AC Milan fiind cea din 1989, de la Barcelona, în faţa Stelei, un 4-0 fără drept de apel, semnat de către doi dintre membrii celebrei triplete de aur olandeze Rijkaard-Gullit-van Basten (ultimii doi au marcat câte o dublă în poarta lui Silviu Lung). Dacă tranzacţia va ajunge la bun sfârşit alături de don Silvio la Monza va ajunge şi eminenţa cenuşie a Milanului din era Berlusconi, fostul vicepreşedinte la AC Milan, Adriano Galliani.

Ar reveni alături de Galliani, care este chiar din Monza

Pentru fostul conducător, acum ajuns la 74 de ani, ar fi cel mai frumos cadou pe care l-ar putea primi în toţi anii în care a activat în fotbal, ca urmare a faptului că Galliani este născut chiar la Monza, deci ar avea ocazia de a ajuta la ridicarea din anonimat a echipei fanion a oraşului său de baştină. Cum era şi de aşteptat, Galliani, omul cel mai apropiat de Berlusconi de ani de zile, se arată foarte entuziasmat de oportunitatea de a lucra din nou în fotbal alături de patronul său şi, mai ales, de a scoate Monza dintr-un anonimat din care, fără intervenţia unui om cu greutatea fostului prim-ministru ar fi fost aproape imposibil un asemenea obiectiv, mai ales că în 2015 clubul a trecut prin mari probleme financiare, fiind la un pas de desfiinţare.

Silvio Berlusconi își pregătește reîntoarcerea în fotbal. În 31 de ani a câştigat cinci Champions League şi opt titluri în Serie A
Silvio Berlusconi își pregătește reîntoarcerea în fotbal. În 31 de ani a câştigat cinci Champions League

Silvio Berlusconi, ajuns acum la 82 de ani, este al 190-lea om bogat al planetei după revista Forbes, cu o avere estimată la 8 miliarde dolari. A fost prim ministru în patru guvernări. Ca preşedinte la AC Milan a fost o adevărată pacoste pentru antrenori, pe care îi suna şi în timpul pauzei, pentru a face schimbări în echipă, când jocul nu mergea. Nici Carlo Ancelotti nu a scăpat de imixtiunea patronului în alcătuirea echipei.