Fotbal intern

Silviu Lung are încredere în jucătorii Universității Craiova: „Sigur că pot să câștige la FCSB!” Exclusiv

Silviu Lung are incredere in jucatorii Universitatii Craiova Sigur ca pot sa castige la FCSB Exclusiv
ADVERTISEMENT

Fotbaliștii Universității Craiova primesc încredere de la Silviu Lung înainte de meciul cu FCSB. Fostul mare fotbalist al celor două echipe consideră că oltenii pot da lovitura la București și să câștige după aproape 32 de ani de la ultima victorie pe terenul „roș-albaștrilor”.

Silviu Lung a presimțit titularizarea lui Florin Niță în poarta echipei naționale. Portarul a făcut un meci mare împotriva Germaniei și a făcut ca plasa porții să fie scuturată doar o singură dată de către puternica echipă a nemților.

ADVERTISEMENT

Marinos Ouzounidis se află pentru prima dată în fața unui examen greu. Grecul are misiunea de a o face din Știința o echipă care să se bată cu șanse reale la titlu, însă finalul acestui sezon regulat este unul foarte greu pentru „alb-albaștri”, deoarece întâlnesc FCSB și CFR Cluj în ultimele două runde.

Silviu Lung are încredere în jucătorii Universității Craiova: „Sigur că ei pot câștiga la București. De ce nu?!”

Marinos Ouzounidis primește noi laude pentru faptul că a făcut-o pe Universitatea Craiova o echipă redutabilă în apărare și că nu mai există acele greșeli din trecut: „Mie mi-a plăcut foarte mult cum joacă Universitatea Craiova în ultima vreme. Arată multă siguranță în apărare, dinamica jocului este cu totul alta, mișcarea fără minge a băieților este diferită.

ADVERTISEMENT

Îmi place cum joacă. Se vede clar o schimbare, mai ales că sunt în față, la extreme, doi jucători care sunt juniori, Baiaram și Cîmpanu. Doi copii foarte talentați, dar au nevoie de forță, de meciuri. Am văzut că și Ivan și-a revenit. E bine că echipa a început să marcheze. Poate își revine și Koljic. 

Eu cred că atunci când vor fi în play-off, diferențele dintre echipe vor fi foarte mici, se înjumătățesc și punctele, astfel că bătălia va fi încinsă. Fiecare echipă are șansa ei la titlu,” a declarat Silviu Lung pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ironia sorții a făcut ca Silviu Lung să se afle în poarta Stelei în momentul în care Craiova a învins pentru ultima dată o echipă, să spunem, care se consideră continuatoarea formației care a cucerit Cupa Campionilor Europeni. Acest lucru se întâmpla pe 29 noiembrie 1989: „E fotbal, odată și odată tot trebuie să apară o victorie a Craiovei la București. Sigur că Universitatea poate să câștige la București, de ce nu?

FCSB are jucători foarte buni, mai ales de la mijoc în sus. Sunt fotbaliști care pot face diferența, chiar dacă a plecat Man. Problema este dacă lipsesc Tănase sau Coman… atunci apar și la ei probleme,” a mai spus fostul mare portar.

ADVERTISEMENT

Silviu Lung anunță: „Craiova are șanse la titlu!”. Ce jucători l-au impresionat pe legendarul goalkeeper

Așa cum a analizat situația portarilor de la echipa națională, Silviu Lung l-a caracterizat și pe Mirko Pigliacelli, omul din poarta Universității Craiova: „Pigliacelli este un portar foarte bun, are un joc foarte bun de picior, iar acest lucru compensează lipsa de înălțime. Citește foarte bine jocul, are reflexe bune. Îmi plac majoritatea jucătorilor de la Craiova.

Am văzut că și Papp și-a dat drumul la joc, îmi place de el. Se completează foarte bine cu Marius Constantin. De asemenea, îmi place mult de Nicușor Bancu, Cicâldău, chiar și Nistor și-a revenit. Ușor, ușor vă spun toată echipa.”

Faptul că punctele se înjumătățesc în play-off reprezintă un avantaj pentru Craiova în lupta pentru titlul, deoarece, în acest moment, trupa lui Ouzounidis este la șapte puncte în spatele FCSB-ului și la patru în spatele CFR-ului: „Cum să nu aibă Craiova șanse la titlu? Diferența este mică, meciurile directe în play-off vor fi cele mai importante,” a adăugat Silviu Lung.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 1,82 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT