Sport
notix pixel id

Episod memorabil de la începuturile carierei lui Silviu Lung jr: „Mama m-a dus la fotbal îmbrăcat elegant. M-au băgat în poartă direct, în costum și pantofi”

Silviu Lung Jr. a avut parte de un debut cu totul și cu totul special în cariera de fotbalist. Convinsă că va primi ținuta sportivă, mama l-a dus la prima selecție îmbrăcat elegant.
26.11.2021 | 11:02
Episod memorabil de la începuturile carierei lui Silviu Lung jr: „Mama m-a dus la fotbal îmbrăcat elegant. M-au băgat în poartă direct, în costum și pantofi”
Silviu Lung Jr. a relatat un episod extrem de amuzant de la începuturile carierei sale. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat recent, Silviu Lung jr. a dezvăluit un episod cu adevărat memorabil, petrecut chiar la începuturile carierei sale de fotbalist. În acea perioadă, tatăl (n.r legendarul portar al Craiovei Maxima, Silviu Lung) pregătea echipa Minerul Motru, așa că responsabilitatea de a-l duce la prima selecție i-a revenit mamei, care, convinsă fiind că echipamentul sportiv îi va fi oferit la fața locului, a decis să-l îmbrace în costum și pantofi.

Cum ținuta îl împiedica să alerge, Aurică Beldeanu l-a trimis între buturi fără să stea prea mult pe gânduri. „Am fost cel mai elegant de pe teren”, a rememorat, cu zâmbetul pe buze, actualul goalkeeper al lui Kayserispor.

De-a lungul carierei, acesta a mai evoluat pentru Universitatea Craiova, dar și Astra Giurgiu, cu care a cucerit titlul în 2016, o Cupă a României (2014), respectiv două Supercupe (2015, 2016). În prima ligă turcă se poate lăuda cu peste 100 de meciuri, dintre care 26 fără gol primit.

ADVERTISEMENT

Silviu Lung Jr. și începuturile carierei de fotbalist. Mama l-a dus la prima selecție îmbrăcat elegant

Tata nu m-a încurajat la început. Ştia ce post cu responsabilitate mare este cel de portar. M-am dus la 6 sau 7 ani la prima selecţie cu mama de mână.

Ca să-şi dichisească copilul mama m-a îmbrăcat în costum şi pantofi. Credea că ne oferă jambiere şi trening acolo. M-am dus îmbrăcat în costum şi pantofi. Aşa am avut prima mea selecţie.

ADVERTISEMENT

Am intrat cu pantofi în poartă. Acesta a fost primul meu contact cu fotbalul. Am fost cel mai elegant de pe teren.

Nea Aurică Beldeanu a glumit cu mine. Apoi l-am avut antrenor pe dânsul şi peste 5 ani. Ştia tata că o să mă duc la o selecţie, dar nu a fost acolo. O antrena pe Minerul Motru.

ADVERTISEMENT

Mama nu era în fenomen, credea că o să avem toate condiţiile necesare. M-au băgat în poartă direct, pentru că în pantofi şi sacou nu puteam să alerg”, a povestit Silviu Lung Jr. pentru as.ro.

Ce probleme a întâmpinat din cauza numelui: „Ştiţi cum sunt oltenii, deloc primitori”

Deși statutul de fiu al unei legende ar trebui să constituie un avantaj, pentru goalkeeperul legitimat în Turcia, la Kayserispor nu a fost deloc așa. Ba chiar l-a pus în dificultate de-a lungul carierei.

ADVERTISEMENT

Nu m-a ajutat absolut deloc numele de familie, din contră. Nu are cum să te ajute. Tata a fost o legendă vie a fotbalului românesc.

Până la 14-15 ani spuneau că sunt băiatul lu’ tata, că nu am nicio şansă. Ştiţi cum sunt oltenii, deloc primitori”, a dezvăluit Silviu Lung Jr.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik