Sport

Silviu Lung Jr., la ora dezvăluirilor. Motivul pentru care s-a retras de la echipa națională

Fostul internațional român a elucidat misterul din spatele retragerii sale bruște de la echipa națională și a dezvăluit vârsta la care plănuiește să agațe ghetele în cui.
29.11.2021 | 16:40
Silviu Lung Jr la ora dezvaluirilor Motivul pentru care sa retras de la echipa nationala
ADVERTISEMENT

La mai bine de un an de când și-a anunțat, printr-un mesaj emoționant publicat pe rețelele de socializare, retragerea de la națională, Silviu Lung Jr. a dezvăluit motivul care l-a determinat să ia această decizie. Potrivit spuselor sale, totul a pornit de la dorința de a se concentra exclusiv asupra echipei de club.

Nu a fost nicio supărare, nimic. Totul a venit normal, nu a fost nicio ceartă cu nimeni”, a explicat portarul legitimat la Kayserispor, dând totodată asigurări că își va continua cariera până la 40 de ani, dar tot peste hotare.

ADVERTISEMENT

De când evoluează în prima ligă a Turciei, acesta a adunat peste 100 de meciuri, dintre care 26 fără gol primit. În CV-ul său de fotbalist profesionist se mai regăsesc Universitatea Craiova (n.r. actuala FC U), dar și Astra Giurgiu, cu care a cucerit titlul în 2016, o Cupă a României (2014), respectiv două Supercupe (2015, 2016).

Silviu Lung Jr. a explicat de ce s-a retras de la echipa națională

Decizia a venit treptat. Am luat decizia de a mă focusa pe tot ceea ce înseamnă echipa de club. Nu a fost nicio supărare, nimic. Totul a venit normal, nu a fost nicio ceartă cu nimeni.

ADVERTISEMENT

M-am simțit foarte bine, am fost convocat constant, în ultimii 10 ani. A fost un grup foarte frumos. La ultima convocare se schimbaseră foarte multe, toți băieții, grupul.

M-am gândit că cel mai bine este să mă concentrez pe echipa de club. Atât timp cât o să mă simt bine și o să am plăcerea de a juca, nu se pune problema să mă las. Aș vrea să joc până la 40 de ani.

ADVERTISEMENT

Nu privesc ceea ce fac ca pe un job, încă am pasiunea asta, plăcerea asta. Atât timp cât am pasiunea asta, nu mă gândesc la retragere. Aș vrea să continui în străinătate. Asta este prioritatea”, a declarat Silviu Lung Jr. pentru as.ro.

Episod memorabil de la începuturile carierei: „M-au băgat în poartă direct, în costum și pantofi”

În altă ordine de idei, goalkeeperul turcilor de la Kayserispor a rememorat un episod cu totul și cu totul special, petrecut chiar la primii săi pași în fotbal, pe când avea doar „6 sau 7 ani”.

ADVERTISEMENT

În acea perioadă, tatăl legenda Craiovei Maxima, Silviu Lung – antrena echipa Minerul Motru și nu avea timp să-l însoțească la prima selecție, așa că responsabilitatea i-a revenit mamei, care, convinsă fiind că echipamentul se oferă la fața locului, l-a îmbrăcat elegant, în costum și pantofi.

Tata nu m-a încurajat la început. Ştia ce post cu responsabilitate mare este cel de portar. M-am dus la 6 sau 7 ani la prima selecţie cu mama de mână.

Ca să-şi dichisească copilul mama m-a îmbrăcat în costum şi pantofi. Credea că ne oferă jambiere şi trening acolo. M-am dus îmbrăcat în costum şi pantofi. Aşa am avut prima mea selecţie.

Am intrat cu pantofi în poartă. Acesta a fost primul meu contact cu fotbalul. Am fost cel mai elegant de pe teren. Nea Aurică Beldeanu a glumit cu mine. Apoi l-am avut antrenor pe dânsul şi peste 5 ani. 

Ştia tata că o să mă duc la o selecţie, dar nu a fost acolo. O antrena pe Minerul Motru. Mama nu era în fenomen, credea că o să avem toate condiţiile necesare. M-au băgat în poartă direct, pentru că în pantofi şi sacou nu puteam să alerg”, a povestit Silviu Lung Jr, amuzându-se copios pe seama întâmplării care i-a marcat cariera.

ADVERTISEMENT