Fotbal international

Silviu Lung, transfer de vis la Beşiktaş! Turcii anunţă că românul îl va înlocui în poartă pe “gafeurul” Karius

18.01.2020 | 19:26
Silviu Lung transfer de vis la Besiktas Turcii anunta ca romanul il va inlocui in poarta pe gafeurul Karius
ADVERTISEMENT

Silviu Lung este aproape de transferul carierei. Portarul lui Kayserispor este dorit de Beşiktaş şi, conform presei din Turcia, cele două echipe au ajuns la un acord şi Lung va evolua la “vulturi”. 

Silviu Lung, transfer de vis la Beşiktaş! Turcii au anunţat mutarea

Conform “Hurriyet”, Silviu Lung îi va lua locul celebrului Loris Karius, împrumutat de Liverpool la Beşiktaş. Portarul german a devenit cunoscut în întreaga lume după două gafe monumentale în finala UEFA Champions League din 2018.

ADVERTISEMENT

Atunci, Karim Benzema a deschis scorul după o gafă uluitoare a germanului care i-a trimis balonul în gheată, iar opera a fost “desăvârşită” în ultimele minute când a scăpat mingea la golul trei marcat de Gareth Bale. “Galacticii” au câştigat finala cu 3-1.

Silviu Lung i-a impresionat pe başkanii lui Beşiktaş cu evoluţiile din acest sezon de la Kayerispor. Chiar dacă echipa are un sezon dezastruos, portarul român a avut intervenţii apreciabile şi a arătat o constanţă foarte bună.

ADVERTISEMENT

Karius, trimis înapoi la Liverpool! Beşiktaş nici nu se gândeşte să îl cumpere cu 8 milioane de euro

De altfel, Silviu Lung nu a jucat în ultima etapă pentru Kayserispor, meci pierdut cu 1-5 împotriva celor de la Alanyaspor. Portarul român este accidentat, el s-a lovit înainte de acest meci la un deget de la mână.

Oficialii “Vulturilor” s-ar fi săturat de Loris Karius, care a gafat de câteva ori şi în acest sezon şi au de gând să renunţe la portar încă din această iarnă. Beşiktaş are opţiunea unui transfer definitiv în vară pentru 8 milioane de euro, însă nici nu se gândesc să o activeze.

ADVERTISEMENT

Silviu Lung are contract la Kayserispor până iunie 2020. El a fost transferat de Marius Şumudică în Turcia de la Astra pentru 350.000 de euro. Portarul român în vârstă de 30 de ani este cotat la 1 milion de euro.

Beşiktaş nu traversează un sezon prea reuşit, fiind pe locul 6 în Superliga Turciei, la 7 puncte de liderul surpriză, Sivasspor. “Vulturii” au 15 titluri de campioană a Turciei, ultimul fiind obţinut în sezonul 2016-2017.

ADVERTISEMENT
  • 5.000.000 de euro este cota de piaţă a lui Karius
  • 30 de ani are Silviu Lung Jr.