ADVERTISEMENT
Fotbal international

Simbolul Romei, Francesco Totti, a salvat viaţa unei jucătoare de la Lazio. “Sunt extrem de fericit că şi-a revenit!”

Autor: Sorin Dumitrescu | 28.09.2020 | 21:50
Simbolul Romei, Francesco Totti, a salvat viaţa unei jucătoare de la Lazio.
Simbolul Romei, Francesco Totti, a salvat viaţa unei jucătoare de la Lazio. "Sunt extrem de fericit că şi-a revenit!". Foto: Gazzetta dello Sport.it

Sunt multe exemple din lumea de zi cu zi în care se poate spune fără exagerare că viaţa bate filmul. Şi acest lucru i s-a întâmplat recent lui Francesco Totti, simbolul Romei, care s-a retras din activitate în urmă cu trei ani.

ADVERTISEMENT

În Cetatea Eternă Totti a reprezentat pentru mulţi un zeu, pentru că tot oraşul capitală al Italiei continuă să respire puternic şi acum aerul acelei perioade din Antichitate când Imperiul roman domina o mare parte a Europei şi nu numai.

Doar tifosii celeilalte echipe rivale a Romei, biancocelestii de la Lazio, nu puteau să îl idolatrizeze, majoritatea dintre ei, pe Il Puppone, care de foarte multe ori a fost omul decisiv al victoriilor în derbyurile capitoline, însă exista un respect total pentru valoarea indiscutabilă a liderului giallorosso.

ADVERTISEMENT

Francesco Totti, îngerul păzitor din viaţa Ileniei Mattili

Majoritatea, pentru că au existat şi mici excepţii, cum este şi cazul tinerei Ilenia Mattili, 18 ani, până în decembrie anul trecut jucătoare la echipa feminină a rivalei Lazio, dar pentru care idolul în fotbal l-a constituit mereu Francesco Totti.

Viaţa însă s-a schimbat brusc pentru Ilena în urma unui teribil accident auto suferit în decembrie, accident care a dus la moartea celei mai bune prietene, Martina, aflată la volan, iar ea a ajuns la spital în stare foarte gravă, fiind în comă şi ţinută doar de aparate.

ADVERTISEMENT

A răspuns imediat favorabil rugăminţii părinţilor fetei

Părinţii fetei cunoşteau admiraţia ei pentru simbolul Romei şi s-au gândit, după ce au consultat şi un bioterapeut, să încerce o metodă şoc, o metodă care şi-a mai dovedit eficaicitatea în alte situaţii limită. Au luat legătura cu Francesco şi acesta nu a ezitat să răspundă favorabil cererii.

Concret, el a înregistrat un mesaj de susţinere pentru Ilenia pe care părinţii i l-au dus la spital şi l-au pus să îl asculte. După ce a făcut acest lucru de mai multe ori s-a produs minunea. Ilenia a deschis ochii şi acela a fost momentul revenirii la viaţă.

ADVERTISEMENT

Ce i-a promis Totti la ieşirea din spital

Extrem de bucuros de impactul avut Totti a ţinut permanent legătura cu părinţii fetei, iar weekendul trecut a făcut pasul cel mare. A venit personal la spital şi s-a întreţinut cu fata, extrem de emoţionată de acest moment.

I-a oferit în dar ultimul tricou al Romei cu autograful său şi i-a promis că se va interesa permanent de evoluţia stării ei de sănătate. “Am fost foarte emoţionat să o pot întâlni pe această luptătoare extraordinară şi îmi pare rău că nu am putut face mai mult pentru ea, dar când va ieşi ne vom revedea şi vom găsi o modalitate prin care să o ajutăm să nu ducă lipsă de nimic”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!