Fotbal international

Simeone, fericit după plecarea lui Ronaldo! ”Fără Cristiano, suntem mai aproape valoric de Real Madrid!”

Autor: Alexandru Năstase | 11.09.2018 | 17:53
Diego Simeone, antrenorul celor de la Atletico Madrid s-a arătat fericit după plecarea lui Cristiano Ronaldo de la rivala Real!

Diego Simeone, antrenorul celor de la Atletico Madrid s-a arătat fericit după plecarea lui Cristiano Ronaldo de la rivala Real! Este al doilea nume greu care recunoaște că transferul portughezului la Juventus reprezintă un lucru bun pentru echipa lui, după ce Lionel Messi spunea și el, în urmă cu două săptămâni că ”Real Madrid este mai slabă fără Cristiano Ronaldo”. Simeone merge și el pe ideea că galacticii au suferit o pierdere uriaşă prin plecarea lui Cristiano la Juve.

Simeone a mers la un post de radio Cadena COPE, acolo unde a vorbit despre echipa lui, dar a atins și alte subiecte importante în La Liga. Argentinianul nu s-a sfiit și a recunoscut că îşi doreşte să joace finala UEFA Champions League din acest an, mai ales că ultimul act va avea loc chiar pe Wanda Metropolitano, arena lui Atletico: ”În filosofia mea cred că acest eveniment este ceva important pentru clubul nostru, astfel că firesc, îmi doresc să fim acolo. Dar, trebuie să încercăm treptat să ajungem acolo, pentru că în sezonul trecut am greşit abordarea” a declarat Diego Simeone

Simeone, fericit după plecarea lui Ronaldo! Diego Simeone purtat pe brate de elevii sai.
Diego Simeone, antrenorul celor de la Atletico Madrid s-a arătat fericit după plecarea lui Cristiano Ronaldo de la rivala Real!

Simeone, fericit după plecarea lui Ronaldo!

Diego Simeone recunoaşte că pe viitor ar vrea să o antreneze pe Inter Milano, o altă echipă la care a evoluat ca jucător. Până atunci însă, argentinianul se gândeşte doar la Atletico Madrid şi la actualul sezon al formaţiei sale: ”Au făcut un efort uriaş ca să mă ţină aici şi mă bucur”  a mai spus Simeone care consideră că Atletico Madrid este mult mai apropiată valoric de Real Madrid după plecarea lui Cristiano Ronaldo: ”Nu suntem mai slabi nici decât Barca, nici decât Real Madrid. În ceea ce priveşte calitatea individuală a jucătorilor, prin plecarea lui Cristiano de la ei, cred că ne-am apropiat foarte mult de Real Madrid valoric” a precizat Diego Simeone

Între cele două rivale, Real şi Atletico au avut loc mai multe finale în ultimii ani, atât în Liga Campionilor cât şi în Supercua Europei. Astfel, Real a trecut de Atletico în finala UCL din 2014 la finalul unui joc decis după reprizele de prelungiri. Trupa antrenată de către Diego Simeone a deschis scorul în minutul 36, în timp ce Sergio Ramos avea să trimită meciul în prelungiri cu un gol marcat în minutul 90+3. Los Blancos şi-au dominat categoric adversarii în minutele de prelungiri, iar golurile lui Gareth Bale, Marcelo şi Cristiano Ronaldo aveau să trimită trofeul Ligii Campionilor în vitrina de pe Santiago Bernabeu.

Simeone, fericit după plecarea lui Ronaldo! Simeone ţipă de pe margine
Diego Simeone, antrenorul celor de la Atletico Madrid s-a arătat fericit după plecarea lui Cristiano Ronaldo de la rivala Real!

Diego Simeone se bucură de trecerea lui Ronaldo în Serie A

Ronaldo a avut un cuvânt greu de spus şi la cea de-a doua finală disputată de  Real Madrid şi Atletico în Liga Campionilor din 2016. Sergio Ramos a deschis de această dată scorul în minutul 16, în timp ce Yannick Ferreira Carrasco a adus egalarea în minutul 79 după ce Antoine Griezmann a ratat un penalty în debutul reprizei secunde. Partida avea să fie decisă în cele din urmă la loviturile de la 11 metri, acolo unde fotbaliştii celor de la Real Madrid au marcat toate cele cinci lovituri, în timp ce ratarea lui Juanfran a stabilit câştigătoarea trofeului.

Cele două formaţii au terminat la egalitate, 0-0 şi 1-1 în ultimele două dispute din campionatul intern al Spaniei în sezonul 2017-2018. Atletico Madrid i-a transferat în această vară pe Thomas Lemar, Rodri, Nikola Kalininic, Gelson Martins şi Johnny, în timp ce la Real Madrid au ajuns în această vară Thibaut Courtois, Vinicius Jr. sau Alvaro Odriozola. Primul dintre cei trei nu a fost însă trecut pe lista UEFA şi nu va putea evolua în partida din Supercupa Europei.

2011 este anul în care Diego Simeone a fost numit antrenor principal la Atletico Madrid

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!