Sporturi

Similitudinile dintre Simona Halep şi Garbine Muguruza! Ambele au revenit în acest an la antrenorii de succes şi au câte două turnee de Grand Slam. Ce alte coincidenţe le leagă

29.01.2020 | 23:46
Similitudinile dintre Simona Halep si Garbine Muguruza Ambele au revenit in acest an la antrenorii de succes si au cate doua turnee de Grand Slam Ce alte coincidente le leaga
ADVERTISEMENT

Simona Halep joacă în semifinalele de la Australian Open 2019 împotriva lui Garbine Muguruza. Campioana noastră face un turneu perfect până acum, încununat cu victoria din sferturile de finală cu Anett Kontaveit, scor 6-1, 6-1. Muguruza este în mare revenire de formă şi a reuşit să prindă semifinalele la Melbourne după un 2019 de coşmar. 

Similitudinile dintre Simona Halep şi Garbine Muguruza! Ambele au revenit la colaborările cu antrenorii de succes în 2020

Simona şi Garbine au mai multe similitudini la acest turneu şi, în carieră, în general. În 2020, atât Halep, cât şi Muguruza au revenit la colaborările cu antrenorii cu care au avut cel mai mare succes în carieră.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a reluat parteneriatul cu Darren Cahill, iar rezultatele se văd. Campioana noastră a revenit în semifinalele turneului de la Australian Open, după ce în anul 2018 a jucat finala la Melbourne.

Garbine Muguruza este antrenată începând cu acest sezon de Conchita Martinez. Legendara jucătoare iberică a ajutat-o pe Muguruza în 2017 să câştige turneul de la Wimbledon, deşi au colaborat doar de câteva luni împreună.

ADVERTISEMENT

Simo şi Garbine au câştigat aceleaşi turnee de Grand Slam, la fix un an distanţă

Ambele jucătoare au câte două turnee de Grand Slam şi atât Simona, cât şi Garbine s-au impus în aceleaşi turnee, la un an distanţă unul de celălalt. Muguruza a câştigat la Roland Garros în 2016 şi la Wimbledon 2017, în timp ce Halep a câştigat Roland Garros 2018 şi Wimbledon 2019.

Interesant este că atât Simona Halep cât şi Garbine Muguruza au câştigat câte un turneu de Grand Slam cu actualul antrenor. “Simo” s-a impus la Roland Garros 2018 cu Darren Cahill şi Muguruza la Wimbledon 2017 cu Martinez în lojă.

ADVERTISEMENT

Halep a preluat ştafeta de lider mondial de la Muguruza

Şi în ceea ce priveşte ierarhia mondială există similitudini între cele două. Adică, Simona Halep a preluat ştafeta chiar de la adversara ei din semifinalele Australian Open. Se întâmpla în finalul anului 2017.

Garbine Muguruza a devenit lider mondial pe 11 septembrie 2017 şi a rezistat pe prima treaptă WTA timp de 4 săptămâni, până pe 8 octombrie 2017. De pe data de 9 octombrie 2017, Simona Halep a urcat pe locul 1 WTA şi a rămas acolo 64 de săptămâni, în două “mandate”, ultimul încheiat pe 27 ianuarie 2019.

ADVERTISEMENT

Simona Halep şi Garbine Muguruza vor evolua joi dimineaţa, de la ora 06:30, în semifinalele Australian Open 2020. Învingătoarea acestui duel va evolua în finala de la Melbourne cu Ashleigh Barty sau Sofia Kenin.

  • 28 de ani are Simona Halep
  • 2006 este anul în care Halep a trecut la profesionişti
ADVERTISEMENT