Sport

Jocurile Olimpice 2020. Simone Biles s-a retras și din finala de la sol! Rămâne o singură variantă de medalie pentru sportiva din SUA

Simone Biles nu va participa la finalele programate duminică și luni la Jocurile Olimpice.
01.08.2021 | 07:07
Jocurile Olimpice 2020 Simone Biles sa retras si din finala de la sol Ramane o singura varianta de medalie pentru sportiva din SUA
ADVERTISEMENT
01-08-2021
04:08

Simone Biles s-a retras și din finala de la sol, rămâne să ia o decizie cu bârna

Continuă problemele medicale pentru Simone Biles, care a decis să se retragă și din finala de la sol, care este programată în cursul zilei de luni.

Biles, care s-a accidentat în concursul pe echipe, la sărituri, chiar primul aparat, se retrăsese deja din finalele de la sărituri și paralele, programate duminică.

Pentru Simone Biles rămâne o singură șansă pentru medalie la Tokyo, la bârnă. Finala este programată în cursul zilei de marți, iar sportiva din SUA va anunța luni dacă poate participa.

Cele două finale la care Simone Biles a decis să nu participe sunt programate în cursul zilei de duminică. Săriturile de la 11:52, iar paralelel de la 13:24.

Rămâne de văzut dacă gimnasta din SUA va putea fi recuperată în timp util pentru ultimele două finale din concursul de gimnastică. Sol pe 2 august şi bârnă pe 3 august.

ADVERTISEMENT

Simone Biles s-a retras din alte două finale din concursul de gimnastică la Jocurile Olimpice. Anunţul făcut de Federaţia SUA

“După consultări suplimentare cu personalul medical, Simone Biles a decis să se retragă din finalele la sărituri și paralele. Va fi evaluată zilnic în continuare.

MyKayla Skinner, care a obținut cel de-al patrulea cel mai mare scor la sărituri în timpul calificărilor, va concura în finala de sărituri pentru SUA, alături de Jade Carey, care a terminat cu al doilea cel mai mare scor”, se notează într-un comunicat al Federaţiei din SUA.

ADVERTISEMENT

Simone Biles s-a accidentat în finala pe echipe, chiar în proba de sărituri, prima pentru ea din finală. După o aterizare greşită, medicii au decis că nu mai poate participa şi la celelalte aparate. SUA a terminat pe locul 2, după Comitetul Olimpic Rus.

Simone Biles, declaraţie emoţionantă după retragerea din primele finale: “Trebuie să mă concentrez pe sănătatea mea mintală”

Ulterior, Simone Biles a fost nevoită să se retragă şi din finala de la individual compus. Extrem de afectată de problemele medicale pe care le înfruntă la Tokyo, Simon Biles a vorbit despre lupta pe care o are pentru a rezista din punct de vedere mental.

ADVERTISEMENT

“După acea săritură, nu am mai putut continua. Trebuie să mă concentrez pe sănătatea mea mintală. Nu am vrut să risc prin prezenţa mea efortul colegelor şi consider că sănătatea mintală e cea mai importantă în sport în acest moment.

Trebuie să ne protejăm mintea și corpul și nu doar să ieșim și să facem ceea ce vrea lumea să facem. Nu mai am încredere în mine. Nu suntem doar sportivi.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a susţinut-o pe Simon Biles şi a precizat că şi ea este afectată de presiune. Ce spune Novak Djokovic

Suntem oameni la sfârșitul zilei și uneori trebuie doar să faci un pas înapoi”, a fost declaraţia pe care a oferit-o Simone Biles, îndelung comentată de jurnalişti şi alţi sportivi de top.

Inclusiv Simona Halep a apreciat-o pe Simone Biles pentru că a avut curajul să vorbească despre problemele pe care le înfruntă sportivii de top şi s-a declarat şi ea epuizată de presiunea constantă. În vreme ce Novak Djokovic a spus că presiunea este doar un privilegiu pentru el.

Cu nu mai puţin de 19 medalii de aur la Campionatele Mondiale, Simone Biles este considerată cea mai bună gimnastă a lumii. Statut pe care l-a confirmat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în 2016, unde a obţinut patru medalii de aur.

ADVERTISEMENT